IGRAO SA JOKIĆEM: Još jedno zvučno NBA ime u pregovorima sa evroligašem!

Nakon dolaska Kembe Vokera u Monako, Vilija Ernangomeza u Barselonu, kao i njegovog brata Huanča u Panatinaikos, još jedno zvučno NBA ime moglo bi da zaigra u Evroligi predstojeće sezone.

Prema navodima Ivana Benita, novinara El Korea, Baskonija je pokazala ozbiljno interesovanje za Er Džej Hemptona, 22-godišnjeg beka koji je pre tri godine bio 24. pik prve runde NBA drafta.

Tada je trejdovan u Milvoki Bakse, ali je umesto kod Janisa Adetokunba debitansku sezonu u najjčoj ligi sveta imao u Denveru, gde je bio saigrač Nikole Jokića. Nakon toga je prešao u Orlando, dok je poslednji period proveo u Detroitu.

Zanimljivo da je profesionalnu karijeru započeo u Novi Zeland Brejkersima, gde je igrao u sezoni 2019/20, pre Drafta na kom je odabran u prvoj rundi.

U prošloj sezoni je u Orlandu prosečno beležio 5,7 poena za nešto manje od 14 minuta na parketu, dok je nakon prelaska u Pistonse povećao prosek na 7,3 poena za 18 i po minuta na parketu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Prvi odlazak: Defanzivac napušta Čelsi

Štoper Čelsija Tijaho Silva napustiće taj klub na kraju ove sezone. Brazilcu u junu ističe ugovor sa londonskim klubom, ali...

POVEZANE OBJAVE