NA METI VRSNI ŠUTER I VLASNIK PRSTENA: Barselona se ponovo pojačava iz NBA lige

Na evropskom košarkaškom tržištu je uz Panatinaikos najveći potres ovog leta izazvala Barselona. Prvo prekidom saradnje sa Nikolom Mirotićem, koji se pritom odužio, a zatim i angažovanjem najkorisnijeg igrača Evrobasketa Vilija Ernangomeza, koji se posle osam godina vratio iz NBA lige.

Međutim, tu izgleda nije kraj namerama Katalonaca kada je reč o pojačanjima iz najjače lige sveta. Govorilo se o želji da se Viliju pridruži i njegov brat Huančo, ali je on sam to demantovao, a na kraju završio u Panatinaikosu.

Nova meta je američki bek Brin Forbs, dugogodišnji NBA košarkaš prepoznatljiv po dobrom šutu, javio je Jorgos Sirigos.

Iako nije draftovan, ovaj 30-godišnjak je došao do svog mesta u NBA ligi, u kojoj je proveo sedam sezona, uz prosek od 8,7 poena za 20 minuta na parketu. Šuteve za tri poena pogađao je u 41% slučajeva.

Najveći deo karijere proveo je u San Antoniju, gde je u prvom mandatu igrao četiri godine, a nakon sezone u Milvoki Baksima sa kojima je došao do šampionskog prstena, vratio se u tim Grega Popoviča. Kratko je boravio u Denveru kod Nikole Jokića, a prethodne sezone je odigrao 25 utakmica za Minesota Timbervulfse.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliko priznanje za Stamenića na Novom Zelandu

Fudbaler Crvene zveude Marko Stamenić izabran je za najboljeg mladog fudbalera Novog Zelanda. On ima 22 godine i standardni je A...

POVEZANE OBJAVE