Poznato kada košarkaši saznaju rivale!

Košarkaška reprezentacija Srbije saznaće rivale u kvalifikacijama za naredno Evrpsko prvenstvo 8. avgusta, na žrebu koji će biti održan od 11.30 časova, objavila je FIBA.

Datum žrebanja u Minhenu objavljen je nakon što su posle pretkvalifikacija poznate sve 32 reprezentacije koje će se boriti za plasman na završnicu Evrobasketa.

Selekcije će biti podeljene u osam grupa od po četiri reprezentacije, a sastav šešira će biti određen sutra, dan pre samog izvlačenja.

Za Evrobasket će se boriti nacionalni timovi Srbije, Belgije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Gruzije, Nemačke, Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Islanda, Izraela, Italije, Letonije, Litvanije, Crne Gore, Holandije, Severne Makedonije, Poljske, Portugalije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Španije, Turske i Ukrajine.

Nakon dogovora sa Evroligom, ovo bi trebalo da budu prve FIBA kvalifikacije u kojima će moći da igraju evroligaški košarkaši i u toku sezone.

Tako će sada čitave kvalifikacije biti podeljene u tri prozora. Prvi od 19-27. februara, zatim drugi od 18. do 24. novembra naredne godine, i poslednji od 17. do 25. februara u godini samog prvenstva.

Najbolje tri selekcije iz grupe će se plasirati na Evrobasket, a u grupama gde su četiri domaćina – Kipar, Finska, Poljska i Letonija – još dve selekcije pored njih.

Samo takmičenje se održava od 27. avgusta do 14. septembra 2025. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Filip Đuričić se oprostio od reprezentacije Srbije

Filip Đuričić se nije našao na proširenom spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića za predstojeći EURO, a nakon toga se...

POVEZANE OBJAVE