PEŠIĆ POSLE GRČKE: I dalje nismo u stanju da kontrolišemo sve stvari na terenu, odlični smo u odbrani od tranzicije

Košarkaši Srbije, pobedili su večeras Grčku 71:64 na otvaranju Akropolis kupa u Atini.

Uspeli su da ne ispuste 15 poena viška stečenih tokom treće četvrtine.

Briljirao je u našem timu novi kapiten Bogdan Bogdanović sa 15 poena. Nakon susreta, utiske je izneo selektor Svetislav Pešić:

Veoma važna utakmica za nas. Do sada smo radili puno na treninzima i pripremi za Mundobasket. U prvoj zvaničnoj utakmici moji momci su bili veoma motivisani. Nakon deset dana treniranja, bila nam je potrebna utakmica. Prijala im je atmosfera u Atini. Videli ste da su oba tima imala padove na meču. I dalje nismo u stanju da kontrolišemo sve stvari na terenu. Jako bitna stvar na meču bila je odbrana od tranzicije. Odlično smo bili u ovom segmentu, što nam je bio i prvi cilj i zadatak za ovaj period i ovu utakmicu. Samo šest poena iz kontre za tim koji odlično igra u tranziciji, to je odlično, komunikacije je bila odlična. Ako uložiš koncentraciju u odbranu, dobićeš dobre stvari na terenu. Imali smo određeni broj izgubljenih lopti, nije alarmantno, ali moraćemo da popričamo o ovome. Pojačali smo igru na skoku nakon što je Grčka u ovom segmentu dominirala tokom prvog poluvremena. Kasnije smo to uspeli da iskontrolišemo i svedemo Grčku na tri poena iz druge šanse. Ovo je jako bitan meč za mlade igrače pre svega, ali i iskusne igrače poptu Bogdanovića. Vidno je da pojedini igrači moraju da se priviknu na igru u Evropi. Okrećemo se utakmici protiv Italije i ostalim utakmicama do Svetskog kupa, rekao je on a prenosi KSS.

Naš tim će sutra od 18:45 odmeriti snage sa Italijom. Pobedom bi Orlovi obezbedili trofej na ovom takmičenju. Potom nas 16. avgusta očekuje prijateljski duel protiv jednog od rivala iz grupe Portorika, u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLETI VISOKO I OSVAJAJ FREEBETOVE SVAKOG DANA!

Uz popularnu igru Super Heli u Meridianu te čekaju freebetovi svakodnevno sve do kraja aprila. Ako ste fanovi atipičnih igara,...

POVEZANE OBJAVE