PRELETELI AKROPOLJ: Orlovi umalo prokockali +15, srušena Grčka u Atini!

Košarkaši Srbije, savladali su Grčku sa 71:64 u prvom duelu Akropolis kupa. Orlovi su imali dvocifrenu prednost, ali se rival vratio u meč. U poslednjoj četvrtini, izabranici Svetislava Pešića su stigli do prvog trijumfa na zvaničnim mečevima od početka priprema.

Po četvrtinama (13:16, 22:23, 14:18, 15:14)

Orlovi su utakmicu počeli u petorci: Bogdanović, Marinković, Gudurić, Petrušev i Milutinov. Grčka je krenula u sastavu: Vokap, Luncis, Mitoglu, Rogkavopulos i Papajanis. Pre susreta je bio minut ćutanja za ubijenog navijača AEK-a.

Duel je kasnio zbog tehničkih problema prilikom intoniranja srpske himne.

Odmah na startu, Gudurić je izgubio loptu. Uzvratio je Luncis greškom na drugoj strani. Bogdanović je potom postigao prve poene na utakmici.

Rogkavopulos je bio strelac prvih koševa za Grčku. Potom su Grci sa dve vezane trojke otišli na +5 (9:4). Srbija je sredinom prve deonice napravila seriju od 7:0. To je kasnije bilo dovoljno da sa +3 (16:13) završe prvi period.

Grčka – Srbija FOTO: Tviter/KSSrbije

Tanasis Adetokumbo je poenima otvorio drugu četvrtinu. Tu je napadački bolje krenula Srbija i održavala prednost. Grčka je uspela da drži priključak. Sa mini serijom od 4:0, naš tim je poveo 32:25 nakon poena Bogdanovića. Rival je uspeo da bude egal u poslednjim minutima prvog poluvremena.

Poenima Petruševa, Srbija nakon prvih 20 minuta ima 39:35. Milutinov je imao 12 poena i 5 skokova. Na drugoj strani, ponovo je Rogkavopulos najbolji sa 9 poena i 3 skoka.

Gudurić je otvorio košem drugo poluvreme. Srbija je boljim početkom ponovo stekla +7 (44:37). Orlovi su kasnije stigli i do dvocifrenog plusa od 10 poena 47:37 nakon pogotka Bogdanovića za dva. Posle trojke Ristića, naš tim je poveo sa maksimalnih +15 posle serije 11:0.

Protivnik se donekle konsolidovao sa dve pogođene trojke Papajanisa. Do poslednje četvrtine, Grčka se spustila na jednocifrenu razliku.

Poslednji period je rival počeo bolje u želji da stigne rezultat. Furioznim startom su u tome uspeli. U ranoj fazi stigli su do izjednačenja nakon +15 našeg tima.

Bogdanović je prekinuo nalet pogodivši trojku. Naš tim je vezao još dva poena za 64:59. Naš tim je zbog nekoliko grešaka propustio priliku da se tada dodatno odlepi. Na ulasku u poslednja dva minuta je Gudurić pogodio trojku za 69:62.

Od tada su oba tima ušla u seriju promašaja. Dobrić je potom pogodio slobodna bacanja. Tako je postavio konačan rezultat.

Najbolji u timu Srbije bio je kapiten Bogdanović sa 15 poena. Grčku je predvodio Rogkavopulos sa 19 koševa.

Sledeći meč, naš tim igra sutra u isto vreme (18:45) protiv Italije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE