Alba pronašla plejmejkera u redovima šampiona Evrope, imao sličan put kao veliki srpski talenat!

Berlinska Alba, nemači predstavnik u Evroligi, rešenje na mestu plejmejkera pronašao je u aktuelnom šampionu Evrope madridskom Realu!

Doduše, ne radi se o afirmisanom košarkašu, već o Mateu Spanjolu, koji je prethodne dve sezone provodio na pozajmicama u Kremoni i Trentu.

Iako je još 2020. godine debitovao za prvi tim Kraljevskog kluba, napustio ga je godinu dana pre isteka trogodišnjeg ugovora.

Očigledno da trener Ćus Mateo nije imao hrabrosti da mu priži šansu, i pored toga što je ozbiljan kandidat da bude deo italijanske reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu.

U prethodnoj sezoni je za Trento u Evrokupu beležio prosečno 11,8 poena, 4,3 asistencije i 3,6 skokova.

Zanimljivo da je Spanjolo prvi put zapažen još kada je sa samo 14 godina debitovao u seniorskoj konkurenciji, dok je bio član Stela Azurne u Seriji B. Ovaj tim je poznat po ranoj afirmaciji mladih košarkaša, pošto je sa 15 godina svojevremeno prve seniorske minute za ovaj tim upisao i srpski bek Đorđe Pažin, kasnije član Partizana, FMP-a, Slobode iz Užica i banjalučkog Borca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE