BEZ KONKURENCIJE: Angelina Topić ponovo najbolja, stigla i da se sačuva za napad na drugo zlato!

Srpska atletičarka Angelina Topić nastavila je veliki niz uspeha zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu za starije juniore (U20) u disciplini skok u vis!

Treća u Evropi sa prošlogodišnjeg seniorkog prvenstva nije imala konkurenciju u finalu, pošto je briljirala i sve visine preskakala iz prve.

Pet takmičarki je ostalo na visini 1,88m, kada je Angelina preskočila iz prve, a takmičenje uspela da produži jedino Estonka Elizabet Pijela, koja je došla do srebra, nakon što nije uspela da preskoči lestvicu postavljenu na visini od 1,90m. Bronza je pripala Nemici Joanu Herman sa preskočenom visinom od 1,86.

Pošto je Angelina i to učinila iz prvog pokušaja, bilo je i zvanično jasno da je nova prvakinja Evorpe u ovom uzrastu! Dalje nije želela da se takmiči “sama sa sobom” i pokuša da ruši rekord, pošto je sutra izjutra očekuje napad na novu medalju, u disciplini skok u dalj, gde se jutros lako plasirala u finale skokom od 6,50m!

Ovo je bila treća medalja na takmičenju za srpski tim, nakon srebra i bronze u troskoku za Teodoru Boberić, odnosno Aleksandrije Mitrović.

Već sutra će, pored Angeline u skoku u dalj, zlato napasti i Adrijana Vilagoš u bacanju koplja, kao i Nikola Kostić na 400m s preponama, koji je imao najbolje vreme.

FOTO: SAS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki derbi bez Srba!

Srpski golman Marko Dmitrović neće biti u sastavu Sevilje za večerašnji gradski derbi protiv Real Betisa, koji se igra...

POVEZANE OBJAVE