Milutinov: Teško Bez Jokića, ali imamo Bogdana

Košarkaška reprezentacija Srbije je savladala selekciju Grčke u pripremnom meču, a nakon utakmice utiske je izneo centar našeg tima Nikola Milutinov.

-Uvek je lepo kad se pobedi, čak iako je u pitanju prijateljska utakmica. Za nas ovo je bila prilika da vidimo gde smo u ovom trenutku. Možemo još mnogo da napredujemo, posebno u fizičkom smislu, ali i u košarkaškom. Pred nama je još rada, razgovora do početka Svetskog prvenstva, rekao je Milutinov koji se ovog leta vratio u Olimpijakos.

On je protiv Grka bio jedan od boljih u pobedničkom timu sa 14 poena, 12 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte.

-To mi je posao, da hvatam lopte i da poentiram, tako da sam se trudio koliko sam mogao. Ponovo sam počeo utakmicu kao startni centar, u tome imam iskustva, ali bih bio mnogo srećniji da je Jokić ovde. Ali tako je, kako je. Pokušaću da popunim tu prazninu, mada je nemoguće njega zameniti.

Napravio je potom paralelu između Srbije i Grčke koje obe moraju na Svetsko prvenstvo bez najboljih aduta.

-Uvek je teško igrati bez igrača poput Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, jer je njihovo odsustvo nemoguće nadoknaditi. Ali tako stoje stvari i moramo poštovati njihove odluke. Ne možemo gledati unazad, samo napred. Igrači koji su ovde moraju da odrade svoj posao najbolje što mogu. Makar imamo Bogdanovića. On je naš lider i najvažniji igrač u napadu”.

O ciljevima srpske reprezentacije je rekao:

-Naš glavni cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre u parizu, ali to će biti veoma teško, put je dug. Moramo biti skromni, da idemo korak po korak do tada. Mnogo je opasnih timova na Svetskom prvenstvu. Mnogo je dobrih timova na Svetskom prvenstvu, ne mogu da izdvojim favorita. Ali mi sigurno nismo jedan od favorita.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE