Pešić izneo utiske nakon poraza od Italijana

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo. Bolja je bila Italija posle velikog preokreta.


EURO 2024: Albanija - Španjolska | Hrvatska - Italija


Svoje utiske nakon utakmice izneo je selektor srpske reprezentacije Svetislav Pešić.

Dobra utakmica sa obe strane. U trenucima kada se i mi i oni pripremamo za Mundobasket, bila nam je potrebna ovakva utakmica protiv Italije, ekipe koja ima kontinuitet, jako iskusan tim. Igraju tri godine zajedno, ocenio je Pešić, koji je istakao i glavni razlog poraza.

Mi, kao i juče, imali smo dosta uspona i padova u igri. Bilo je dobrih odluka u napadu i odbrani, ali smo kasnije izgubili kontinuitet u odbrani. Večeras, to nije izgovor, ali možemo da pričamo o tranzicionoj odbrani koja je naš glavni cilj, važno je bilo kako reagujemo i organizujemo našu odbranu. Grcima smo dopustili samo šest poena iz tranzicije, Italijanima 23, primetio je selektor.

Međutim, smatra da ima i razloga za zadovoljstvo.

Dobra utakmica sa Grčkom. Nije izgovor, ali smo juče uložili mnogo truda i energije u odbrani. Danas smo na momente igrali odlično u napadu, ali naša individualna odbrana nije funkcionisala na način kako treba. To je Italijanima dalo mogućnost da nađu dobra rešenja u napadu, najviše kroz šut za tri poena. Igrali smo na kraju tesnu utakmicu, imali i šansu da pobedimo, nismo pogodili taj šut. Za mene sada je najvažnije da nismo odustajali do kraja, da smo imali rešenje kako da rešimo utakmicu i eventualno pobedimo, što je uvek važno. Bio nam je cilj da odigramo jednu ovakvu utakmicu. Sa visokim intenzitetom, tvrdo i neizvesno, izjavio je Pešić.


EURO 2024: Francuska - Poljska | Nizozemska - Austrija | Danska - Srbija | Engleska - Slovenija


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP LISTA: Đoković napredovao ove sedmice

Najboji teniser svih vremena Novak Djoković napredovao je za jednu poziciju na najnovijoj ATP listi. On je trenutno drugi igrač...

POVEZANE OBJAVE