Pešić izneo utiske nakon poraza od Italijana

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo. Bolja je bila Italija posle velikog preokreta.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je selektor srpske reprezentacije Svetislav Pešić.

Dobra utakmica sa obe strane. U trenucima kada se i mi i oni pripremamo za Mundobasket, bila nam je potrebna ovakva utakmica protiv Italije, ekipe koja ima kontinuitet, jako iskusan tim. Igraju tri godine zajedno, ocenio je Pešić, koji je istakao i glavni razlog poraza.

Mi, kao i juče, imali smo dosta uspona i padova u igri. Bilo je dobrih odluka u napadu i odbrani, ali smo kasnije izgubili kontinuitet u odbrani. Večeras, to nije izgovor, ali možemo da pričamo o tranzicionoj odbrani koja je naš glavni cilj, važno je bilo kako reagujemo i organizujemo našu odbranu. Grcima smo dopustili samo šest poena iz tranzicije, Italijanima 23, primetio je selektor.

Međutim, smatra da ima i razloga za zadovoljstvo.

Dobra utakmica sa Grčkom. Nije izgovor, ali smo juče uložili mnogo truda i energije u odbrani. Danas smo na momente igrali odlično u napadu, ali naša individualna odbrana nije funkcionisala na način kako treba. To je Italijanima dalo mogućnost da nađu dobra rešenja u napadu, najviše kroz šut za tri poena. Igrali smo na kraju tesnu utakmicu, imali i šansu da pobedimo, nismo pogodili taj šut. Za mene sada je najvažnije da nismo odustajali do kraja, da smo imali rešenje kako da rešimo utakmicu i eventualno pobedimo, što je uvek važno. Bio nam je cilj da odigramo jednu ovakvu utakmicu. Sa visokim intenzitetom, tvrdo i neizvesno, izjavio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkazan sastanak upravnog odbora Partizana

Sednica Upravnog odbora FK Partizan, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je u poslednjem trenutku. Kako javlja Kurir,...

POVEZANE OBJAVE