POBRKALI LONČIĆE: Amerikanci žele Jokića u svojoj reprezentaciji (FOTO)

Nikola Jokić neće ovog leta, nakon što je postao NBA šampion sa Denverom, napasti i titulu na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije.

Na Mundobasketu neće igrati ni Janis Adetokumbo, koji je imao veliku želju za tim, ali se isprečila povreda. Međutim, ova dva dvostruka MVP-ja – kao i vlasnika zvanja najkorisniih igrača finala najjače lige sveta – našli su se u zanimljivoj, ali potpuno nelogičnoj anketi ESPN-a.

Naime, zajendo sa Lukom Dončićem pratioci prestižnog američkog medija dobili su priliku da glasaju koga bi od trojice velikana najradije videli u dresu američke reprezentacije.

Pobedio je Jokić, međutim ne treba naglašavati besmisao ovoga, pošto je već upisao toliko nastupa za naš nacionalni tim, a druga dvojica još više u svojim državnim dresovima. Pritom su FIBA pravila rigorozna do te mere da čak i ukoliko je neki igrač nastupao za juniorsku reprezentaciju neke zemlje, nije u mogućnosti da promeni košarkaško državljanstvo.

Tako će preko Atlantika moći samo da maštaju o takvim mogućnostima, nakon što su Italijanima ipak “preoteli” Paola Bankera, a na putu su da isto učine i sa Džoelom Embidom, Kameruncem za kog se činilo da će već na ovom Svetskom prvenstvu igrati za Francuze.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE