PONOVIO SE SCENARIO SA EVROBASKETA: Košarkaši prokockali +18 protiv Italijana

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Italije na Akropolis kupu u Atini sa 89-88, nakon velikog preokreta.

Utakmica je mnoge verovatno podsetila na gorak poraz u osmini finala prošlogodišnjeg Evrobasketa, s tim da su naši košarkaši ovog puta već do kraja poluvremena prokockali veliku prednost.

Već u prvoj deonici izabranici Svetislava Pešia su stekli velikih 17 poena prednosti, ali su već u završnici prvog poluvremena Italijani zaostatak sveli na samo pola koša. Ubrzo su nakon povratka na parket došli i do preokreta, a potom su se timovi smenjivali u prednosti, dok je na kraju četvrtine bilo nerešeno – 70:70!

Iako su naši košarkaši poveli sa 73-70 na početku poslednjeg perioda, ubrzo je došlo do preokreta, nakon kog Italijani nisu ispustili prednost sve do samog kraja, pošto je kapiten Bogdan Bogdanović promašio put za pobedu.

Najviše se u našem nacionalnom timu istakao Nikola Jović sa 18 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Bogdan Bogdanović upisao je 14, Vanja Marinković 12, Marko Gudurić 11 (uz 4 skoka i 6 asistencija), a Nikola Milutinov 10 poena.

Kod Italijana je Simone Fontekio sakupio 13 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Mateo Spanjolo je dodao 12, a Akile Polonara poen manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE