FSS: Pokrenuti postupci protiv Partizana i Vojvodine

U derbiju drugog kola Mocart bet Super lige, fudbaleri Vojvodine su dočekali ekipu Partizana.

Crno-beli su slavili u ovom susretu, a Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv ovih klubova zbog ponašanja navijača.

Navijači Partizana upotrebljavali su pirotehniku, a čula su se skandiranja uvredljivog verskog i rasnog sadržaja. Napokon, službena lica evidentirala su i oblike nasilnog ponašanja, zbog čega crno-belima preti ozbilnija kazna. Notiran je ulazak pet navijača na teren sa zapadne tribine. Posle meča, neometani pored redarske službe, preskočili su ogradu i u želji da se slikaju sa fudbalerima stigli na nedozvoljeno mesto.

Vojvodini se na teret stavljaju loša organizacija derbija i navijačka upotreba pirotehnike. Uz ulazak navijača na teren, redarskoj službi zamereno je još nekoliko propusta, uz konstataciju da nije obavila posao na nivou derbi utakmice. Pristalice domaćeg kluba, nekoliko puta, koristile su baklje, dimne bombe i petarde, zbog čega Vojvodinu očekuju sankcije.

Opomenut je i uoči dolaska Partizana, 20. avgusta, upozoren Radnički 1923. „Crveni đavoli“ su koristili pirotehniku i ukoliko nastave sa sličnom praksom, kragujevački superligaš biće žestoko kažnjen.

Takođe, Novi Pazar i niški Radnički, kažnjeni su sa 50.000 dinara. Razlog – više javnih opomena na utakmicama drugog kola. Kasa RFK Grafičara olakšana je za 33.000, a Mladosti GAT za 30.000 dinara.

Na superligaškim terenima nije bilo isključenja. Po jednu utakmicu propustiće „pocrveneli“ na startu prvoligaške sezone – Nikola Vujičić (Smederevo 1924), Đorđe Glišović (GFK Sloboda) i David Hrubik (RFK Novi Sad 1921).

Zanimljiv slučaj evidentiran je na prvoligaškim terenima. Novajlija Tekstilac nije imao treću garnituru dresova, na gostovanju u Šapcu igrao je od domaćina pozajmljenoj opremi, zbog čega je prošao samo sa opomenom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE