Poraz Partizana na evropskoj premijeri, Jovanović uzalud odbranio nepostojeći penal (VIDEO)

Fudbaleri Partizana poraženi su od Sabaha u Azerbejdžanu sa 2-0, na evropskoj premijeri u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Domaći su bolje ušli u meč, u 7. minutu su imali zicer, Letić je probio po levoj strani, a na šest metara od gola Vinsent Til je bio potpuno sam.

Međutim, uspeo je Luksemburžanin da prebaci gol iz veoma izgledne pozicije. U 15. minutu Severina je probio, ali ništa od toga nije bilo, a u nastavku je Sabah poptpuno preuzeo inicijativu. U 30. minutu je Partizan konačno uspeo da pređe protivničku polovinu, ali opet neuspešan napad, prvo neprecizan šut Meniga, pa očajan centaršut Filipovića sa desne strane.

Posle velike greške Kalulua nakon tri minuta nastavka igre kobni ishod je sa dve odlične intervencije sprečio Marković. Potom su u roku od dva minuta igrači domaćina dobili žute kartone, a u pitanju su bili Kristijan i Apeh.

Novi golman Partizana Aleksandar Jovanović je odličnom intervencijom u 53. minutu sprečio Margaritu da donese prednost azerbejdžanskom timu, nakon čega je lopta završila u korneru, posle kog je otklonjena opasnost.

Najbolja prilika za crno-bele viđena je u 61. minutu. Tada je Antić centrirao sa levog boka, ali je Saldanja promašio iz velike blizine.

Sprečio je Jovanović i pogodak sa penala Isajeva, za koji se ispostavilo da je nepravedno dosuđen. U 69. minutu je dosuđen prekršaj Severine u šesnaestercu, ali je usporeni snimak jasno pokazao da je fudbaler Partizana prvo došao do lopte. Međutim, odmah nakon toga Bojan Letić je pravim evrogolom doneo prednost Sabahu u 70. minutu.

Ni tu nažalost nije bilo kraja uzbuđenjima. Isajev je ipak zatresao mrežu, i to na veoma čudan način. On je praktično uputio centaršut ka Letiću, koji međutim nije ni dotakao loptu, ali je zavarao golmana crno-belih, koji je morao po drugi put da izvadi loptu iz mreže. Ipak, na kraju je i ovaj pogodak pripisan internacionalcu iz BiH.

Do kraja utakmice naš predstavnik nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol, pa je posle bledog izdanja ostao poražen i bez postignutog gola na početku ovosezonskog evropskog puta.

SABAH: (4-3-3): Imanov – Sejdijev, Hadudi, Čakla, Letić – Kristijan, Isajev, Til (od 82. Č. Nurijev) – Margarita (od 70. Alasgarov), Apeh (od 78. Volkovi), A. Nurijev (od 82. Mutalimov).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović (od 66. Stojković), Marković, Ilić, Antić – Kanute (od 66. Pantić), Belić (od 66. Šćekić) – Severina, Kalulu (od 55. Natho), Menig – Saldanja (od 83. Nikolić).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE