Oglasio se Nedović: ” Nisam se snašao u ulozi koja mi je dodeljena”

Košarkaš Crvene zvezda Nemanja Nedović povrdio je da neće biti deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu.

Nedović je tu odluku doneo nakon Akropolis Kupa, a prvo je obavestio selektora Svetislava Pešića i direktora reprezentacije Dragana Tarlaća.

-Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati, rekao je Nedović.

Reprezentacija Srbije će u sredu, 16. avgusta odigrati test utakmicu protiv Portorika u Štark areni. Biće to poslednji test „Orlova“ pred polazak za Aziju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Premijerligaši želi Hvanga!

Crvena zvezda je letos za rekordnih 5 miliona evra dovela Hvang In Boma iz Olimpijakosa i mnogi će reći...

POVEZANE OBJAVE