BIVŠI TRENER ZVEZDE: ABA liga će izumreti zbog tenzija u Srbiji

Nekadašnji trener Crvene zvezde i Olimpije Zmago Sagadin govorio je za radio “Antena” o regionalnoj ABA ligi.

On se poprilično negativno izrazio o regionalnom takmičenju.

Ta liga će kad tad izumreti! Najviše zbog tenzija u Srbiji. Hrvatski klubovi nisu konkurentni i ne bore se više za visoka mesta u ABA ligi, već samo da prežive i ostanu u regionalnom takmičenju. Ako se hrvatski klubovi budu fokusirali samo na prvenstvo Hrvatske, u tom slučaju mogu samo staviti ključ u bravu. Isti slučaj je i u Sloveniji. S evropskom košarkom više nema pravog kontakta. Balkanska košarka za evropskom zaostaje, osim Partizana i Crvene zvezde, drugi klubovi nisu konkurentni, ocenio je iskusni stručnjak.

Kao glavni razlog navodi zanemarivanje razvoja mladih košarkaša.

Da su mladi igrači koji su napustili Zadar verovali da će ući u prvi tim, ostali bi i dalje. Nisu verovali i to je isključivi razlog njihovog odlaska. Veliki je ovo problem u čitavoj regiji, jer nema više proizvodnje mladih igrača. U ABA ligi sve je manje prostora za razvoj mladih igrača. Regionalna liga je, ovog trenutka, takmičenje u kojoj igra previše stranih igrača, sve sa ciljem kako bi klubovi ostvarili što bolje rezultate, smatra Sagadin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE