HRVATSKI EKSTRATALENAT POSLE NAJVEĆEG USPEHA: Đokoviću se posebno divim

Jedan od najboljih juniora sveta Hrvat Dino Prizmić već je počeo da krči put i na ATP turu, pošto se plasirao u finale čelendžera u Banjaluci.

On je za hrvatski “Večernji list” istakao da mu je uzor srpski teniser Novak Đoković, jer razume kontekst iz kog je uspeo.

Najdraži su mi Đoković i Nadal. Ne kopiram njihovu igru, iako ponekad pokušavam da odigram nešto kao oni. No, nije to lako, oni su istinski majstori ovog sporta. Đokoviću se posebno divim, možda zato što je s ovih prostora i znam kroz što je sve prolazio. Sviđa mi se njegov pristup, njegova upornost, njegova mentalna snaga, izjavio je Prizmić.

Zanimljivo da je izjavio da je bio prinuđen da se odseli iz Splita radi daljeg napretka, iako je ovaj grad nekada važio za leglo teniskih talenata.

Iz Splita sam i tamo mi je bilo odlično, nemam nikakve zamerke, ali sam se preselio u Zagreb jer ima boljih igrača za sparing. Sigurno mi Split nedostaje, ali navikao sam se na život u Zagrebu. Drugačiji je mentalitet u Splitu i Zagrebu, ali sam se navikao, rekao je mladi teniser.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE