Marko Pecarski posle nekoliko godina napustio ABA ligu!

Mladi srpski centar Marko Pecarski napustio je ABA lgu posle gotovo šest godina, nakon što je iza sebe imao sjajnu sezonu u Mornaru iz Bara.

On je novi košarkaš člana turskog elitnog ranga Markezefendija, koji se u poslednje vreme dobro pozicionirao u jednom od najjačih nacionalnih šampionata.

Pecarski je ponikao u Zemunu, odakle je prešao u Megu, ali je pre nego što je dobio šansu u prvom timu otišao u Bajern, čiji je trener tada bio Aleksandar Đorđević. Bio je odličan u juniorksoj selekciji, ali nije dobio priliku u prvom timu nemačkog kluba.

Usledila je selidba u Partizan, gde mu takođe nije ukazano veliko poverenje, iako je bio pri prvom timu. Značajnije minute dobio je u FMP-u u kom je igrao dve sezone, kao i u čačanskom Borcu tokom sezone 2021/22.

Vrhunac je doživeo prošle sezone igrajući za Mornar iz Bara. U crnogorskom timu je prosečno beležio 13,5 poena i 8,6 skokova u proseku.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije (U18) je svojevremeno dve godine uzastopno bio evropski prvak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaviri u SVET SPEKTAKULARNIH NAGRADA: Preuzmi deo fonda od čak ČETIRI MILIONA EVRA!

Dobrodošli u eru nestvarnih dobitaka! Meridian u saradnji sa provajderom Wazdan pokreće senzacionalnu promociju koja će trajati pet meseci! Počevši...

POVEZANE OBJAVE