FIBA ŠOKIRALA: Suspendovani srpski 3×3 šampion i košarkaš Borca!

Nedavno je odjeknula vest da je srpski centar Stefan Šajin doživotno suspendovan od strane krovne košarkaške organizacije FIBA.

Međutim, tu nije kraj sankcijama prema srpskim košarkašima u cilju sprečavanja nelegalnih radnji i nameštanja utakmica. Ovog puta su vesti poprilično šokantne.

Naime, do daljnjeg će pod suspenzijom biti, kako prenosi “Sportski žurnal”, još trojica srpksih košarkaša, između ostalih i Miroslav Pašaljić, srpski 3×3 šampion, kao i Marko Radonjić, košarkaš čačanskog Borca.

Miroslav Pašaljić je pre dve godine postao evrospki šampion sa reprezentacijom Srbije u 3×3 basketu, kada je izabran i za MVP-ja tog takmičenja. Trenutno je u ovom sportu deo letonske Rige, drugoplasirane na svetskoj listi, odmah iza neprikosnovenog srpskog Uba.

Pašaljić je u karijeri nastupao za mnoge srpkse klubove – Vojvodinu, Slobodu, Vršac, Dinamik i Metalac, dok je u regionu igrao za Igokeu, Balkan, Helios i Bosnu.

Pošto se 3×3 basket nalazi pod ingerencijom FIBA, neće moći da nastupa ni u ovom sportu dok se situacija ne razjasni.

Radonjić je u poslednje tri sezone doživeo vrhunac u karijeri, nastupajući za FMP i Borac u ABA ligi, dok je pre toga bio član Novog Pazara, Dinamika, Vojvodine, Sloge, Napretka, bugarskog Balkana i slovačke Iskre.

Uz njih je suspendovan i Ljubomir Čampara, koji je igrao u Vojvodini, Vršcu, Spartaku, Voluntariji, Bosni i Slobodi iz Tuzle.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj iskreno o svom statusu u Partizanu: Vruć krompir je u rukama Ivice Kralja, uvek je pričao da imam podršku

Jedan od glavnih vesti u svetu sporta u Srbiji u toku ponedeljka je najavljena smena Igora Duljaja sa mesta...

POVEZANE OBJAVE