Iskusni trener nazvao potez Španaca sa Braunom sramnim, govorio o još dvojici bivših igrača Večitih rivala

Zanimljiv intervju Basketnjuzu dao je bivši finski i nemački selektor Henrik Detman, a radi se o stavovima kada je reč o naturalizaciji inostranih košarkaša.

Govoreći na ovu temu, dotakao se čak trojice bivših plejmejkera večitih srpskih rivala. Govorio je o Lorencu Braunu, Omaru Kuku i Džamaru Vilsonu.

Najviše pažnje privukla je izjava o prošlogodišnjem angažovanju Lorenca Brauna od strane španskog saveza.

Uvek zameram ovo svim Špancima. Šteta ako morate da pribegnete takvom triku da biste mogli da pobedite Finsku, rekao je Detman bez dlake na jeziku.

On se prisetio i slučaja Omara Kuka, tada pleja Crvene zvezde, koji je bio među pionirima kada je reč o ovom fenomenu, pošto je nakon sezone u srpskom klubu dobio državljanstvo Crne Gore i igrao za njihovu reprezentaciju.

Na pitanje Kuka šta voli u Crnoj Gori, on je odgovorio da nikada nije bio u zemlji. Malo je verovatno da je plaćen u crnogorskoj valuti, sarkastičan je bio iskusni stručnjak.

Ipak, i sam je imao u sastavu naturalizovanog košarkaša, i to bivšeg pleja Partizana Džamara Vilsona.

Finsko državljanstvo i predstavljanje reprezentacije bili su velike stvari za Vilsona u pogledu njegovog identiteta. Pre prvog predstavljanja reprezentacije, Džamu je u svlačionici recitovao reči himne naše zemlje, prisetio se nekadašnji osvajač bronzane medalje na Svetskom prventsvu sa Nemačkom.

Uskoro startuje Svetsko prvenstvo u košaraci, pa su ovakve teme uvek aktuelne. Podsetimo, Braun je prošle godine bio jedan od ključnih igrača španskog tima na putu do trofeja, iako je bilo puno protivljenja njegovom angažovanju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PLANIRAJU POJAČANJE: Efes dovodi člana najbolje petorke Evrokupa?

Košarkaši Efesa sezonu u Evroligi završili su nakon prve plej-in utakmice. Poraženi su od Virtusa i nastavljaju takmičenje u domaćim...

POVEZANE OBJAVE