Manćini se oglasio nakon napuštanja mesta selektora Italije zbog odlaska u Saudijsku Arabiju

Nedugo nakon što je dobio dodatne ingerencije u sklopu italijanskog reprezentativnog fudbala, u vidu koordinacije mlađim reprezentativnim kategorijama, Roberto Manćini je napustio mesto selektora aktuelnog Evropskog šampiona.

Čelnici tamošnjeg fudbalskog saveza su mu ukazali poverenje iako je doživeo debakl u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, pa se Italijani kao evropski šampioni nisu našli na najvećoj fudbalskoj smotri.

On nije mogao da odoli zovu novca iz Saudijske Arabije, pa će uskoro preuzeti njihov nacionalni tim.

Ostavka je moja lična odluka. Zahvalan sam svima u Fudbalskom savezu Italije. Hvala navijačima i igračima, koji su bili sa mnom proteklih pet godina. Pobeda na Evropskom prvenstvu je ostala u mom srcu zauvek. To je bila najveća čast, naveo je ukratko i diplomatski iskusni trener.

Manćini je svojevremeno i u Mančester Siti stigao na zov arapskog novca, u vreme kada su bogati vlasnici tek preuzeli klub, koji je do tada bio samo prosečan premijerligaš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Železničar dobija petog trenera ove sezone

Kako prenosi Sportski žurnal Tomislav Sivić postaće novi trener Železničara iz Pančeva koji se nalazi u veoma teškoj situaciji kada je...

POVEZANE OBJAVE