NEVEROVATNO: Kiša prekinula Lajovića na meč-lopti, ali je ipak došao do iznenađenja u prvom kolu Sinsinatija!

Srpski teniser Dušan Lajović vodio je u meču prvog kola mastersa u Sinsinatiju sa 1-0 (6:3) i imao meč-loptu na svom servisu pri vođstvu od 5:4 u drugom setu protiv Fransiska Serundola, 21. igrača sveta, kada je kiša prekinula meč!

Prethodno je meč prekidan još dva puta nakratko, kada su igrači ostajali na terenu, nakon što je program mnogo kasnio zbog vremenskih prilika.

Lajović je već u drugom gemu meča iskoristio prvu od potencijalne dve brejk prilike i poveo sa 2:0, a potom na talasu te prednosti došao do 1-0 u setovima, pošto više nije bilo brejk-lopti ni na jednoj strani.

Na isti način Duci je započeo i drugi set, s tim da se više namučio, da bi iskoristio tek treću brejk-šansu već u prvom gemu. U šestom gemu se i sam suočio sa mogućnošću da izgubi servis, ali je uspeo da spreči takav epilog, da bi već u narednom gemu uvećao prednost na 5:2.

Ipak, kada je servirao za ubedljivi trijumf protiv Argentinca, izgubio je servis, iako je mao i meč-loptu. Ipak je ostao pribran srpski teniser i došao do druge pri vođstvu od 5:4, kada je drugi put servirao za prolazak u drugo kolo. Tada je međutim Serundolu u spas došao veliki pljusak, zbog kog su igrači hitno morali da odu sa terena.Nakon više od pola sata pauze i, nužno, novog zagrevanja igrača, Lajović je asom završio meč i plasirao se u drugo kolo!

Tamo će igrati protiv osmog nosioca Janika Sinera, koji je bio slobodan u prvom kolu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NESLAVNA UVERTIRA ZA BORUSIJU: Ramos sprečio senzaciju davljenika u Parizu!

Fudbaleri Pariz Sen Žermena neprijatno su iznenadili pred svojim navijačima. U ligaškom duelu remizirali su sa Avrom 3:3. Nadoknadili...

POVEZANE OBJAVE