Amerikanci imaju zanimljiv problem pred početak Svetskog prvenstva

Bliži nam se početak Svetskog prvenstva u košarci, a kao i uvek favorit je reprezentacija SAD.

Ipak, ovog leta će je činiti mlađi igrači, koji su u NBA ligi proveli uglavnom jednu ili dve sezone. Ipak, do sada su zabeležili tri ubedljive pobede na pripremama, od kojih je jedna protiv branioca titule svetskog šampiona Španije sa 98-88.

Najveći problem koji imaju pred početak Mundobasketa jeste prilagođavanje FIBA pravilima, a selektor Stiv Ker priznao je da se i stručni štab njihovog nacionalnog tima još uvek navikava na to.

Ovaj tim je veoma mlad i nemamo baš mnogo iskustva u evropskoj košarci, tako da pokušavamo da shvatimo kako sve funkcioniše, uključujući i nas trenere. Moramo da nastavimo da učimo, pravila su drugačija u FIBA košarci, želimo da do početka takmičenja budemo komforni sa svime time. Posebno sa nivoom fizikalnosti i načinom igre, te da pustimo da naš talenat dođe do izražaja. Ako tako bude, osećamo da su nam šanse za titulu dobre, objasnio je Ker.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE