Pešić pred Portoriko: Još dva igrača propuštaju SP

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu dočekuje Portoriko u Areni, u ukupno petoj pripremnoj utakmici za Mundobasket.

Uoči ovog meča selektor Srbije Svetislav Pešić u intervjuu koji je objavio KSS je prokomentarisao dosadašnji rad sa ekipom i pripremne utakmice koje slede.

-Odlično smo radili. Momci su uložili puno entuzijazma, koncentracija je dobra, puno smo razgovarali, fali nam, naravno, finalizacija onoga što smo rošli kroz trening. Odigrali smo četiri utakmice, što je bilo dosta dobro, slede još tri. Očekujem da nas publika protiv Portorika podrži i da nam da ‘vetar u leđa’, jer je Portoriko ekipa koja igra potpuno drugačije od evropskih ekipa sa puno kontri i zonskom odbranom. Zato nam je ova utakmica mnogo značajna. Posle idemo u Šenžen gde ćemo odigrati još dve pripremne utakmice, pa let za Manilu, gde ćemo možda odigrati još koju trening-utakmicu sa nekom od reprezentacija iz drugih grupa, rekao je Pešić.

Košarkaši Partizana, Alen Smailagić i Uroš Trifunović neće igrati na Svetskom prvenstvu.

– Na Smailagića na žalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je zgubio 6-7 kilograma i nije uopšte bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni da imaju novu šansu, rekao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović pred Budućnost: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Partizana sutra na svom parketu dočekuju Budućnost u "Beogradskoj areni" u okviru prvog meča polufinala ABA lige.  Tokom...

POVEZANE OBJAVE