PORTORIKO DEKLASIRAN: Košarkaši Srbije u spektakularnoj utakmici najavili Svetsko prvenstvo

Košarkaši Srbije su bili vrl oubedljivi pred beogradskom publikom u meču sa portorikom 110:72 pred odlaza na Svetsko prvenstvo.

Orlovi su startovali u petorci: Jović, Bogdanović, Dobrić, Jović i Milutinov.

Meč je počeo poenima srpskog tima nakon kombinacije Jovića i Dobrića. Portorikanci na drugom kraju odmah uzvraćaju trojkom.

Srbija je zatim nametnula ritam. Odlepili su se Orlovi na +10 (15:5) na isteku pola vremena prve deonice. Tada su i pogodili prvu trojku na meču preko Bogdanovića izabranici Svetislava Pešića.

Portoriko je posle kraćeg perioda bez koša uspeo da poentira. Naš tim je samo nastavljao da gradi stečeni višak. Novom mini serijom, Srbija je imala i maksimalnih +14 (21:7).

U samom finišu perioda, gosti prave nesportsku nad Davidovcem koji je realizovao oba bacanja. Naš tim potom nije iskoristio dodatni napad i vodi 26:13 nakon prvog dela.

Srbija trojkom otvara drugi period i uvećava vođstvo na +16. I u tom periodu je Srbija poenterski bolje počela. Sredinom drugog perioda, stekli su i +21 (38:17) nakon čega je rival zatražio tajm aut. Pre toga su promašivali u pokušaju da trojkama dođu do priključka.

Sve te greške rivala je Srbija obilato koristila i ubacila rivalu preko 50 poena za poluvreme uz odličan procenat šuta za tri poena. Na isteku poslednja 2 minuta, bilo je +30 za Orlove (53:23).

Srbija je bila veoma raspoložena nakon prvih 20 minuta. Razlika je porasla na +40 (65:25) kada je trojku u finišu pogodio Vanja Marinković.

U trećem periodu “Orlovi su nastavili gde su stali u prvom poluvremenu. Prednost je narasla čak do 51 poen prednosti (81:30), a selektor Pešić je odlučio da pruži šansu i igračima koji do tada nisu ulazili u igru. To su Portorikanci iskoristili i uspeli su da došu do određenog ritma i da spuste razliku do kraja četvrtine na 43 poena minusa – 89:46.

U poslednjih 10 minuta, starteri su dobili odmor, a priliku je dobio i zlatni junior Nikola Topić koi je dobio ovacije od publike u Areni. Portorikanci su spuštali prednost u tim minutima i sredinom peridoa su bili na -35 (94:59). U drugoj polovini došli su reprezentativci Srbije do ritma u napadu i brzo su prešli 100 poena. Nikola Topić je upisao i prve poene u seniorskoj reprezentaciji, a dodao je i 3 asistencije. Na kraju 110:72 za izabranike Svetislava Pešića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI ĆE OSTATI U MILANU? Pojavila se nova transfer opcija za Jan-Karla Simića

Mladi srpski štoper Jan-Karlo Simić ove sezone je stekao afirmaciju u prvom timu Milana, kada je iskoristio odsustvo nekoliko...

POVEZANE OBJAVE