DOGOVOR JE POSTIGNUT: Manćini je zaboravljen, Italija ima novog selektora!

Fudbalski savez Italije (FIGC) i Luciano Spaleti postigli su dogovor da on nasledi Roberta Manćinija na poziciji selektora ‘Azurra’, javlja Gazeta delo Sport.

Spaleti će potpisati trogodišnji ugovor, do leta 2026. godine. Gazeta dodaje da je Spaleti nakon nekoliko razgovora dao potvrdan odgovor predsedniku FIGC-a Gabrieleu Gravini.

Nakon imenovanja, koje bi trebalo biti u subotu, Spaleti će u ponedjeljak održati svoju prvu konferenciju kao selektor Italije, prenosi ranije spomenuti izvor.

Nakon što je osvojio Skudeto s Napolijem prošle sezone, 64-godišnji Spaleti šokantno je napustio trenersku poziciju u tom klubu. Sada preuzima reprezentaciju koja se uprkos evropskoj tituli 2021. nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Imaće svega nekoliko dana da se pripremi za dve presudne utakmice za Italiju ako želi izboriti plasman na EURO 2024., prvo 9. septembra u Severnoj Makedoniji i protiv Ukrajine u Milanu tri dana kasnije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkazan sastanak upravnog odbora Partizana

Sednica Upravnog odbora FK Partizan, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je u poslednjem trenutku. Kako javlja Kurir,...

POVEZANE OBJAVE