LK: Partizan je uspeo, Jovanović heroj (VIDEO)

Fudbaleri Partizana uspeli su da uđu u poslednje kolo kvalifikacija pošto su pobedili Sabah posle izvođenja penala. Posle 120 minuta je bilo 2:0 kao i u Azerbejdžanu.

Na startu meča je viđeo da je Partizan bio stegnut i napravili su nekoliko grešaka u predaji lopte koje su dovele do toga da je Sabah mogao to da kazni.

Na sreću to se nije desilo, a kako je meč odmicao Partizan se oslobodio i preuzimao je inicijativu.

Nisu stvarane kolosalne prilike, ali iz prve prave je postignut gol. U 30 minutu, posle odbitka, Saldanja se dobro snalazi ispred gola i dovodi domaće u vođstvo.

Do kraja poluvremena Partizan je imao još jednu priliku pred sam kraj posle kornera, ali se na odmor otišlo sa 1:0.

U drugom poluvremenu bilo je tiho u prvih 10 minuta, a onda je Partizan dobio slobodan udarac sa desne strane. Bibras Natho je primetio da je golman gostiju loše postavio živi zid i da očekuje centaršut i sjajno je šutirao na gol i doveo crno-bele u vođstvo 2:0. Na taj način su doveli dvomeč u egal.

Partizan je i u nastavku imao posed, a najbolju šansu je imao u 70. minutu kada je mladi Ilić sjajno šutirao, ali je golman Sabaha odlično reagovao.

Nije bilo velikih šansi do nadoknade vremena, kada je rezervista Kalulu izašao sam ispred golmana gostiju, ali je imao jako loš prvi kontakt sa loptom.

Utakmica je produžena 8 minuta, a u četvrtom minutu Sabah je imao veliku šansu kada je Nurijev sam sa 7-8 metara glavom šutirao preko gola.

Na kraju, nije bilo uzbuđenja više u nadoknadi i otišlo se u produžetke.

U produžetku prvu šansu je imao Sabah. U 100. minutu igrač gostiju je uhvatio sjajan volej sa vrha kaznenog prostora, ali je golman domaćih Jovanović isto tako intervenisao.

Nije bilo uzbuđenja pred golom obe ekipe u narednih 15 minuta, a onda je 5 minuta pre kraja meča Kristijan Belić dobio drugi žuti karton i Partizan je ostao sa desetoricom na terenu.

Sabah je želeo da iskoristi brojčanu prednost na terenu i imali su u 120. minutu dobru priliku preko Almaskarova, ali Jovanović je uspeo da interveniše nogom i da odvede meč u penale.

U penal seriji Jovanović je bio blizu da odbrani jednaesterac Apeu, ali se lopta izmigoljila u malu mrežu. Što nije uspeo tada, uspeo je u petoj seriji golman Partizana, ali je sudija tražio da se penal ponovi jer golman domaćih je ranije napustio liniju. To je dovelo do pometnje jer su i navijači upli na atletsku stazu, kao i rezervni igrači da proslave nepriznatu odbranu.

Ipak, i ponovljeni penal Jovanović je odbranio i Partizan je prošao dalje. Naredni rival biće danski Nordsjeland

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Prvo pojačanje za narednu sezonu: Plavšić bodri Zvezdu u Pioniru!

Crvena zvezda i Partizan igraju prvi meč polufinale serije plej-ofa ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić. Tribine su ispunjene...

POVEZANE OBJAVE