PAMTE IH PO DOBROM: Nordsjiland, mešavina skandinavaca i afrikanaca deli Partizan od Lige konferencija

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nadoknadili su dva gola minusa protiv azerbejdžanskog Sabaha. Potom su ih izbacili na penale u dramatičnom meču gde se istakao golman Aleksandar Jovanović.

Protivnik crno-belih za plasman u grupnu fazu je danski Nordsjiland.

Majstorija Natha: Prelep gol, vredan EVROPE (VIDEO)

Ova dva tima su se već sastajali pre pet godina u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope. Partizan je oba puta slavio te sezone 2018/2019. To su tada bili prvi uopšte susreti crno-belih sa ekipama iz Danske.

U gostima  je bilo 2:1 za srpski tim. Strelci su bili Gomeš i Zakarić a Rasmusen za Dance.

Revanš je bio jednako uzbudljiv. Partizan je u Humskoj trijumfovao 3:2. Tada su viđena dva brza gola Skov Olsena i odgovor Nemanje Miletića.

Do poluvremena su Marko Janković i aktuelni kapiten ekipe Svetozar Marković doveli svoj tim do 3:1. Danci su dali gol u 76. minutu, ali nedovoljno za prolaz dalje.

Odlaže se utakmica u Kragujevcu: Radnički i Partizan u drugom terminu

Nordsjiland je jedinu titulu šampiona osvojio 2012. godine. Imaju i dva kupa u senci dominacije Kopenhagena.

Procenjena tržišna vrednost ekipe je 33.5 miliona evra po specijalizovanom sajtu Transfermarkt. Najzvučnije pojačanje im je danski napadač Markus Ingvartsen koji je ovog leta za 3 miliona evra stigao iz bundesligaša Majnca.

On nije najvredniji igrač ekipe jer cena krilnog napadača Ernesta Nuame iznosi šest miliona evra, kako procenjuje pomenuti Transfermarkt.

Duljaj dogovorio tri nova igrača? Čeka se uprava!

Jezgro tima čine igrači iz pomenute zemlje. Četiri fudbalera su iz Gane računajući i Jonasa Jensena koji ima taj pasoš pored danskog. Tu su i igrači iz Obale Slonovače, njih petorica.

Sa pozajmice iz Groningena vratio se i Finac Oliver Antman. Svenson i Nigren su dva Šveđanina u ekipi.

Danski sastav je  u prethodnoj rundi eliminisao FCSB, nekadašnju Steauu a nakon pet kola šampionata dele prvo mesto sa Kopenhagenom po 12 bodova. Nordsjiland će biti domaćin prvog meča 24. avgusta od 18:30. Crno-beli će ugostiti rivala 31. avgusta od 21 čas.

Foto: FK Partizan

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ovusu: Želim da se izvinim svim navijačima

Leonard Ovusu, fudbaler Partizana, oglasio se na društvenim mrežama posle poraza crno-belih od Vojvodine. Ovusu je zimus stigao u Partizan kao...

POVEZANE OBJAVE