Bivša uzdanica FMP-a pojačao čuveni klub

Trebalo je da u predstojećoj sezoni Nemanja Protić bude deo ambcioznog projekta valjevskog Metalca i da, po drugi put u karijeri, zaigra za ovaj klub.

Međutim, juče je stigla iznenađujuća informacija da je raspušten kompletan tim i stručni štab usled napuštanja kluba od strane glavnog finansijera.

Nije dugo čekao na novi angažman iskusni plejmejker, a svakako ostaje u Srbiji, pošto je čuveni BKK Radnički objavio da je potpisao ugovor sa njim.

Nekada jedan od najboljih klubova u staroj Jugoslaviji, koja je imala najsnažniju ligu u Evropi, očigledno ima nameru da se ponovo vrati u Košarkašku ligu Srbije.

Tim sa Crvenog krsta je euforično najavio najnovije pojačanje na društvenim mrežama, nazvavši ovaj potez “bombom”.

Protić je poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao za Zlatibor, što na timskom, što na individualnom nivou. Osvojio je dve titule u KLS-u i jednu ABA 2 ligu. U domaćem takmičenju je beležio 13,6 poena, dok je u regionalnoj ligi bio nešto manje uspešan sa 12,9 poena.

Karijeru je započeo u čačanskom Borcu, za koji je kasnije kratko nastupao u još tri navrata. Punu afirmaciju je stekao u FMP-u iz Železnika, za koji je igrao od 2006-2010. godine, u veoma uspešnom periodu za klub. Kasnije je bio igrač Oldenburga, Nižnjeg Novgoroda, Himika, Metalca (u vreme kada je igrao veoma uspešno u ABA ligi), Levskog iz Sofije, skopskog MZT-a…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpkinja šampionka Evrope!

Srpska veslačica Jovana Arsić postala je šampionka Evrope u disciplini skif, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Naša...

POVEZANE OBJAVE