Hrvatski reprezentativac u drami spustio rampu Dinamu na učešće u Ligi šampiona! (VIDEO)

Fudbaleri Dinama iz Zagreba neće ove sezone nastupati u Ligi šampiona, pošto ih je posle drame u drugoj utakmici izbacio izbacio grčki AEK.

Grci su iz Zagreba poneli prednost od 2-1, ali nije dobro krenula odbrana plena u Atini. U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena šokirao ih je Josip Šutalo, koji je neutralisao zaostatak.

Potom je u 65. minutu Robert Ljubičić doneo potpuni preokret, pa su domaći fudbaleri bili ti koji moraju da jure zaostatak. Činilo se da u tome neće uspeti gotovo do samog kraja, i da su pred ispadanjem.

Međutim, tada je na scenu stupio iskusni Argentinac Serhio Arauho, koji je posle odbitka usled kornera zahvatio loptu volejom i bio precizan za 2-1, pa je tako na snazi bio rezultat koji vodi utakmicu u produžetke.

Vrhunac drame je ipak došao ranije. U samoj završnici, kada je već isticalo određeno zaustavno vreme, dosuđen je penal za AEK zbog igranja rukom fudbalera Dinama Ljubičića u svom šesnaestercu.

I tada nije bilo sve rešeno! Livaković je podsetio na izdanja sa Mundijala u Kataru odbranjenim penalom Levi Garsiji, ali je potom na loptu naleteo i glavom je smestio u mrežu njegov reprezentativni saigrač Domagoj Vida, tako presudivši bivšem klubu.

Za plasman u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja grčki tim će se boriti protiv belgijskog Antverpa.

Podsetimo, ovaj dvomeč je rešen kasnije zbog odlaganja prve utakmice, usled nereda navijača i tragičnog ishoda istih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE