Lazetić pred Javor: Jasno nam je da sada svima vredimo malo manje

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju 20. avgusta od 19.30h gostuju ekipi Javor-Matis u Ivanjici u 4. kolu Superlige, uvereni da imaju snagu i motiv da pruže dobru igru i pobede.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je naglasio kako je predstojeća utakmica protiv Javora  svojevrstan derbi kola, jer TSC ima priliku da pobedom ostvari gotovo maksimalan start, a protivnik da ih prestigne na tabeli i popne se na drugo mesto.

Očekuje nas jedna od najkomplikovanijih i najzahtevnijih utakmica u delu sezone do pauza. Teren i stadion u Ivanjici su specifični, pri tom imaju kvalitetnu ekipu, defanzivno dobro organizovanu, koliko sam video svima prave problem i u ofanzivnoj tranziciji, a za to je najviše zaslužan moj kolega, legenda i bivši selektor Radovan Ćurčić, ocenio je Lazetić.

On je dodao da je za njegovu ekipu posebno izazovan teren i uslovi koji su na stadionu u Ivanjici, kao i činjenica da tamo nisu prijateljski nastrojeni.

Dobro se pripremamo iako pretpostavljam da neće biti neke prelepe igre i velikog nadmudrivanja. Očekujem mnogo drugih lopti, duela i tranzicija, sa njihove strane ofanzivnih, sa naše defanzivnih. Probaćemo da se na to adaptiramo i sastavimo najbolji tim koji može da se nametne. U svakom slučaju moraćemo da se prilagodimo njihovom terenu, budemo čvrsti u duel igri i tražimo svoje prilike, rekao je šef plavo-belih.

Osvrćući se na mečeve protiv Brage, Lazetić je naglasio da stručni štab izvlači pouke i da svima u klubu mnogo znači ovo iskustvo. Istakao je da stoji uz svoje igrače koji su se izborili za drugo mesto na tabeli i za to da igraju kvalifikacije i grupnu fazu Lige Evrope.

Mi ne gubimo samopouzdanje i momci dobro podnose negativne kritike koje su kod nas normalne, a i realnost je takva kakva je. Čestitao bih svima u klubu plasman u grupnu fazu Lige Evrope, što je velika stvar na koju treba da se fokusiramo. Ne tvrdim da nije realno što smo obe utakmice protiv Brage izgubili sa po tri razlike, pogotovu što smo na prethodnoj veoma brzo primili golove i svi su se uplašili da ne bude i sto golova u našoj mreži, a i to je u fudbalu moguće. Bili smo dosta oslabljeni, a i značaj meča je uticao na igrače da ne prikažu sve što znaju, zaključio je trener TSC-a- Lazetić je iskoristio priliku da pojasni da on na situaciju gleda iz drugog ugla: Startovali smo nikada bolje i sada idemo na teško gostovanje da pokušamo da naš start bude još ubedljiviji. Jasno mi je da trenutno u očima ljubitelja fudbala vredimo malo manje, ali u fudbalu to tako ide, od utakmice do utakmice, od utiska do utiska. To nam ne pada lako, pogotovu defanzivcima  i golmanu. Bragi sam čestitao, naravno da sam znao sam da su bolji, ali ne toliko kako je izgledalo. Ne  treba zaboraviti da su ove sezone uložili 22 miliona u tim. Takmiče se u vrhunskoj ligi i tek će se kroz sezonu pokazati koliko su kvalitetni. Definitivno ne treba da gubimo samopouzdanje obzirom da smo ovim porazom izborili grupnu fazu Lige Evrope. Idemo dalje i pokušaćemo da budemo sve bolji, na maksimalnom nivou  i da dolazimo do dobrih rezultata, rekao je Lazetić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STAMENIĆ POSLE PEHARA: Čeka nas sjajna proslava, da pobedimo sve utakmice do kraja sezone

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Crveno-beli su savladali TSC, a Partizan je poražen od Vojvodine nakon...

POVEZANE OBJAVE