Nova ubedljiva pobeda Zvezde, uz majstoriju Bukarija i dva autogola (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju sa ubedljivim igrama na startu nove sezone, pošto su u 4. kolu Superlige na svom terenu savladali subotički Spartak sa ubedljivih 3:0.

Do prednosti je crveno-bele doveo Osman Bukari u 20. minutu, kada je demonstrirao svoje umeće, brzinu i lucidnost. On se po prijemu lopte sa velikom lakoćom oslobodio Lazara Stajkovića, a potom iznenadio Filipa Manojlovića, bivšeg golmana Zvezde, šutem iz veoma teške pozicije u bliži ugao.

Već četiri minuta kasnije bilo je 2:0. Najveće zasluge za gol među fudbalerima Zvezde idu Vladimiru Lučiću, koji je prvo klizećim startom prekinuo napad gostiju već u povoju, a potom u produžetku akcije uputio loptu pred gol, kada je Mihailo Bogićević smestio u svoju mrežu, uz veoma nespretnu reakciju Manojlovića pride.

U poslednjem minutu prvog poluvremena i sam Manojlović je upisao autogol. Mogao je ovaj gol da bude pripisan i Kingsu Kangvi, koji je uputio šut posle dodavanja Mitrovića. Međutim, ispostavilo se da je on pogodio stativu, a da se nakon toga lopta odbila od čuvara mreže Subotičana.

Umalo Bukari nije postigao i drugi pogodak u 68. minutu, kada je, nakon što mu je Olajinka prosledio loptu glavom, odmah po prijemu grudima šutirao i pogodio stativu.

Defanzivci gostiju su u 74. minutu u poslednjem momentu uspeli da spreče već viđen četvrti gol u njihovoj mreži, kada Lučić ipak nije uspeo da uposli Lazara Nikolića.

Stigao je da se istakne i golman domaćih Omri Glazer, koji je dobro intervenisao u 85. minutu posle šuta Miloša Mijića, koji je tek ušao u igru neposredno pre toga.

Zvezda u narednom kolu gostuje Voždovcu, dok će Spartak dočekati Napredak iz Kruševca.

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer – Degenek, Mijailović (od 70. Spaijić), Dragović (od 78. Šljivić) – Bukari, Stamenić, Kangva (od 58. Kanga), Kraso, Mitrović (od 58. Nikolić) – Olajinka (od 70. Mijatović), Lučić.

SPARTAK (3-4-2-1): Manojlović – Bogićević (od 33. Jocić), Kerkez, Tanasijević – Tošeski, Đurasović, Vidaković, Stajković (od 78. Vidović) – Bijelović, Todoroski – Ubiparip.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE