GENERALNA PROBA PRED MUNDOBASKET OKRŠAJ: Srbija dominantna protiv Đorđevićeve Kine! (FOTO)

Košarkaši Srbije, savladali su Kinu u Šenženu sa 87:64 u okviru Kupa solidarnosti. Orlovi su čitav meč održavali rezultat protiv rivala i u grupi na Mundobasketu.

Po četvrtinama (23:12, 20:16, 22:23, 22:13)

Naš tim počeo je u petorci: Avramović, Gudurić, Marinković, Jović i Milutinov.

Srbija je poenima otvorila duel. Vezala je još jedan koš za 4:0 na startu. Precizni su bili Milutinov i Avramović nakon što Marinković promašuje polaganje. Orlovi su nastavili u dobrom ritmu, povisivši na 7:0 po isteku prva tri minuta početne deonice.

Domaćin se upisao na semafor posle 11:0 Srbije i na isteku pet minuta prve četvrtine. Zbog dobrog početka Orlova, reagovao je tajm-autom naš bivši selektor Đorđević. Hu je poentirao za Kineze.

Srbija je nastavila da održava razliku. Kinezi su prišli na -5 ali je Srbija odbila napad. Odgovorili su mini serijom 6:0. Sa +11 (23:12) Orlovi su otišli na odmor pred drugi period.

Naš tim je i tokom druge deonice bio efikasan u uvodnim minutima, dovoljno da zadrži prednost. Kinezi su u ovoj četvrtini bili poenterski aktivni za razliku od 11:0 srpskog tima sa početka utakmice.

Srbija je bila raspoložena i dobro igrala odbranu uz takođe kvalitetna napadačka rešenja. Nakon trojke Marinkovića, bilo je +18 za naš tim 43:25.

Kinezi su odgovorili trojkom na trojku i sa +15 je Srbija otišla na odmor.

Hu i Džang imali su po 7 koševa za Kinu. Srbiju je predvodio Bogdanović sa 9 poena.

Nakon nekoliko promašaja na početku, Džang poenima otvara drugo poluvreme. Kinezi su startovali sa 5:0. Na drugoj strani je uzvratio Bogdanović trojkom. Rival je uspeo da se spusti na jednocifreni minus 46:37 u korist Srbije.

Gudurić je sa bacanja vratio dvocifrenu prednost. Prva polovina ovog perioda, protekla je u greškama na obe strane. Dobrić je nakon praznog hoda obe ekipe povećao na +13 za naš tim 50:37.

Od tada, rival je u nekoliko situacija pogađao za 2+1 ali je naš tim uvek imao odgovor. Marinković je na kraju trećeg perioda promašio trojku, a Srbija imala +14 (65:51).

Vang je zakucavanjem otvorio poslednji period. Krenula je Kina sa 4:0 a odgovorio kapiten Bogdanović. Do kraja meča je Srbija uspela da održi rivala na bezbednoj distanci. Marinković je pogodio u poslednjoj fazi meča trojku za 80:62 (+18). Izabranici Svetislava Pešića su potom rutinski meč priveli kraju.

Najbolji kod Srbije bio je Bogdanović sa 19 koševa uz 13 Petruševa.

U timu Kine, 14 koševa imao je Džang.

Naša ekipa poslednji meč pred SP igra sutra od 14 sati protiv Brazila. Sa Kinom igramo ponovo u subotu od 14 sati na otvaranju Mundobasketa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Olga Danilović ostala bez glavnog žreba turnira u Rimu

Srpska teniserka Olga Danilović je ostala bez glavnog žreba za Rim. Ona je poražena u finalu kvalifikacija od Klare...

POVEZANE OBJAVE