GENERALNA PROBA PRED MUNDOBASKET OKRŠAJ: Srbija dominantna protiv Đorđevićeve Kine! (FOTO)

Košarkaši Srbije, savladali su Kinu u Šenženu sa 87:64 u okviru Kupa solidarnosti. Orlovi su čitav meč održavali rezultat protiv rivala i u grupi na Mundobasketu.

Po četvrtinama (23:12, 20:16, 22:23, 22:13)

Naš tim počeo je u petorci: Avramović, Gudurić, Marinković, Jović i Milutinov.

Srbija je poenima otvorila duel. Vezala je još jedan koš za 4:0 na startu. Precizni su bili Milutinov i Avramović nakon što Marinković promašuje polaganje. Orlovi su nastavili u dobrom ritmu, povisivši na 7:0 po isteku prva tri minuta početne deonice.

Domaćin se upisao na semafor posle 11:0 Srbije i na isteku pet minuta prve četvrtine. Zbog dobrog početka Orlova, reagovao je tajm-autom naš bivši selektor Đorđević. Hu je poentirao za Kineze.

Srbija je nastavila da održava razliku. Kinezi su prišli na -5 ali je Srbija odbila napad. Odgovorili su mini serijom 6:0. Sa +11 (23:12) Orlovi su otišli na odmor pred drugi period.

Naš tim je i tokom druge deonice bio efikasan u uvodnim minutima, dovoljno da zadrži prednost. Kinezi su u ovoj četvrtini bili poenterski aktivni za razliku od 11:0 srpskog tima sa početka utakmice.

Srbija je bila raspoložena i dobro igrala odbranu uz takođe kvalitetna napadačka rešenja. Nakon trojke Marinkovića, bilo je +18 za naš tim 43:25.

Kinezi su odgovorili trojkom na trojku i sa +15 je Srbija otišla na odmor.

Hu i Džang imali su po 7 koševa za Kinu. Srbiju je predvodio Bogdanović sa 9 poena.

Nakon nekoliko promašaja na početku, Džang poenima otvara drugo poluvreme. Kinezi su startovali sa 5:0. Na drugoj strani je uzvratio Bogdanović trojkom. Rival je uspeo da se spusti na jednocifreni minus 46:37 u korist Srbije.

Gudurić je sa bacanja vratio dvocifrenu prednost. Prva polovina ovog perioda, protekla je u greškama na obe strane. Dobrić je nakon praznog hoda obe ekipe povećao na +13 za naš tim 50:37.

Od tada, rival je u nekoliko situacija pogađao za 2+1 ali je naš tim uvek imao odgovor. Marinković je na kraju trećeg perioda promašio trojku, a Srbija imala +14 (65:51).

Vang je zakucavanjem otvorio poslednji period. Krenula je Kina sa 4:0 a odgovorio kapiten Bogdanović. Do kraja meča je Srbija uspela da održi rivala na bezbednoj distanci. Marinković je pogodio u poslednjoj fazi meča trojku za 80:62 (+18). Izabranici Svetislava Pešića su potom rutinski meč priveli kraju.

Najbolji kod Srbije bio je Bogdanović sa 19 koševa uz 13 Petruševa.

U timu Kine, 14 koševa imao je Džang.

Naša ekipa poslednji meč pred SP igra sutra od 14 sati protiv Brazila. Sa Kinom igramo ponovo u subotu od 14 sati na otvaranju Mundobasketa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Piksi upisao i ovog igrača na širi spisak za Euro!?

Fudbalski savez Srbije poslao je UEFI širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo. Prema informacijama Mozzartsporta, selektor Srbije Dragan Stojković i...

POVEZANE OBJAVE