I DALJE RUŠI GRANICE! Ivana Vuleta oborila nacionalni rekord i postala svetska šampionka! (VIDEO)

Srpska atletičarka Ivana Vuleta (Španović) napravila je još jedan fenomenalan uspeh!

Ona je u petoj seriji finala skoka u dalj na Svetskom prvenstvu u Budimpešti ostavrila najbolji skok na svetu na otvorenom, skočivši 7,14 metara, tako došavši do prve zlatne medalje na Svetskom prvenstvu na otvorenom!

Ivana je već od druge serije bila u ubedljivoj prednosti, pošto je tada skočila 7,05 metara!

Simbolično, prvo zlato na ovom takmičenju dolazi deset godina nakon prve osvojene medalje na velikim takmičenjima, na prvenstvu sveta 2013. godine.

Ivana je 2013. godine u Moskvi osvojila bronzanu medalju, kao i 2015. godine u Pekingu. Juniorsko svetsko zlato osvojila je u Bidgošću 2008. godine, a danas 20. avgusta 2023. godine, Vuleta je skočila do zlatne medalje na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti.

Ujedno je ova velika šampionka oborila i sopstveni nacionalni rekord, koji je dostigla 2016. godine skokom od 7,10 metara.

Ivana je na ovaj način došla do retke zlatne medalj koja joj je nedostajala i pokazala da je trenutno ispred konkurencije.

Druga je bila Amerikanka Tara Dejvis-Vudhol sa daleko slabijim skokom od 6,91 m, a treća Rumunka Alina Rotaru-Kottmann sa 6,88 m.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE