Ponitka predvodio Poljsku do važne pobede nad našim komšijama, nezgodan pad Balcerovskog, košarkaši iz ABA lige zasenili najveće zvezde (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Poljske savladala je na domaćem parketu Bosnu i Hercegovinu u veoma važnoj utakmici, u finalu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre sa 76:72.

Na taj način Poljaci ostaju u trci za plasman na najveću sportsku smotru koja će se za manje od godinu dana održati u Parizu. Komšijska selekcija je ostala bez takve mogućnosti.

Utakmica je bila u egalu tokom kompletnog toka, a čak je reprezentacija BiH vodila na minut do kraja posle trojke Aleksandra Lazića, bivšeg košarkaša Dinamika i Mege.

Poljake je ponovo predvodio novi košarkaš Partizana Mateuš Ponitka, koji je odigrao karakterističnu olraund partiju sa 10 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Najefikasniji je bio Mihal Sokolovski sa 16, dok je bivši centar Mege, a sada novi košarkaš Panatinaikosa Aleksander Balcerovski upisao dva manje, uz jedan nezgodan pad prilikom zakucavanja.

U poraženom sastavu su najefikasnij bili abaligaški igrači Aleksandar Lazić sa 16 i Edin Atić sa poenom manje. Najveće zvezde tima Jusuf Nurkić i Džanan Musa bili su takođe dvocifreni sa 11, odnosno 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZI SA VOŠOM U HUMSKU: Bivši igrač Zvezde imao poruku pred Partizan

Fudbaleri Vojvodine u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije gostuju Partizanu. Trenutno su petoplasirani i imaju pet poena zaostatka od Radničkog...

POVEZANE OBJAVE