Još jedno poznato NBA ime se seli u Evropu?

Nikada nije bilo dinamičnije tokom letnjeg prelaznog roka u evropskoj košarci, a tome su iznad svega doprineli prelasci afirmisanih NBA igrača na Stari kontinent, bilo da su povratnici ili američke zvezde za koje se do skoro nije pomišljalo da će napustiti najjču ligu sveta.

Jednog je zgrabio i Partizan – pošto je ugovor sa crno-belima potpisao Frenk Kaminski, nekadašnji 9. pik sa Drafta, a istim putem bi mogao i centar Toni Bredli. Najviše je ipak odjeknuo dolazak višestrukog ol-star igrača NBA lige Kembe Vokera u Monako.

U Evropu su se vratila i braća Ernangomez, Vili u Barselonu, dok je Huančo zadužio dres Panatinaikosa, koji stvara moćan sastav na čelu sa novim trenerom Erginom Atamanom.

Ne treba zaboraviti ni dolazak Bena Meklemora, 7. pika sa Drafta 2013. godine, koji neće igrati u najjačem evropskom takmičenju, već za grčki AEK.

Sada stižu informacije da bi u nekom od evropskih klubova mogao da zaigra i bivši 4. pik sa NBA drafta Tajrik Evans. Iskusni 33-godišnji košarkaš ima takvu nameru, međutim nije poznato u kom bi klubu to moglo da se ostvari.

U NBA ligi je Evans igrao za Sakramento Kingse, Nju Orleans Pelikanse i Indijana Pejserse, ali je u poseldnje vreme nastupao na egzotičnim košarkaškim destinacijama u Venecueli i Portoriku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Peri: Sve vreme sam mislio na Dejana Milojevića

Košarkaš Unikahe Kendrik Peri proglašen je za MVP-a turnira u Beogradu. - To što sam MVP biće naslov u novinama,...

POVEZANE OBJAVE