Zvezda ozbiljno profitirala od Dinamove eliminacije, a iznos može još porasti

Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone će po prvi put igrati direktno u grupnoj fazi Lige šampiona, što automatski garantuje i velike novčane prihode, bez bilo kakve pobede.

Svi ućesnici grupne faze imaju po 15,64 miliona evra samo po tom osnovu, ali to nije celokupan prihod. Svaki tim na osnovu visine koeficijenta dobija još minimum 1.137.000 evra (onaj sa najmanjim koeficijentom), dok će onaj sa najvećim inkasirati 32 puta toliko, odnosno 36,384 miliona evra, koje će dobiti Real Madrid.

Svaki sledeći tim će imati za 1.137.000 evra manji prihod na osnovu koeficijenta, a Crvena zvezda će iz tog razloga profitirati značajno zahvaljujući ispadanju zagrebačkog Dinama od AEK-a, s obzirom na to da je hrvatski klub imao veći koeficijent od nekadašnjeg velikog rivala iz stare Jugoslavije.

Zvezda, u zavisnosti od rezultata predstojećih utakmica kvalifikacija, može da inkasira još 3.400.000 evra. Koliko će dobiti od ovog iznosa, zavisi od ishoda utakmica PSV-a, Brage i Kopenhagena, za koje se nada da se neće plasirati u grupnu fazu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVI MEČ POLUFINALA: Zvezda – Mega

Košarkaši Crvene zvezde i Mege će večeras od 19 časova u "Pioniru" odmeriti snage u prvom meču polufinalne serije...

POVEZANE OBJAVE