Đoković dostigao još jedan rekord pobedom nad Alkarazom, na US openu šansa da prestigne nekadašnjeg dželata

Srpski teniser Novak Đoković vodiće od ponedeljka još jednu veliku bitku sa novim velikim rivalom Karlosom Alkarazom, koji će braniti svoju prvu gren slem titulu, koju je osvojio kada je Novaku bio zabranjen ulazak u SAD.

Iako je Novak već oborio rekord po broju gren slem titula i prestigao njegovog zemljaka Rafaela Nadala, ukoliko bi došlo do novog direktnog okršaja za titulu Đoković – Alkaraz, mogao bi do još jednog zanimljivog rekorda.

Novak se pobedom nad mladim Špancem u još jednom meču za pamćenje u finalu Sinsinatija prbližio povratku na prvo mesto, ali i došao u priliku da obori rekord – Huana Martina Del Potra. Zvučaće vam mnogo razumljivije kada saznate da se radi o broju pobeda nad prvim teniserima sveta na betonskoj podlozi – kojih sada Argentinac i Srbin imaju po 10.

Delpo je mnogo puta bio dželat najboljima na svetu, a mi svakako najviše pamtimo njegovu pobedu na startu Olimpijskih igara u Riju protiv Novaka, u trenutku kada je naš as bio neprikosnoven.

Zanimljivo je da je prve tri pobede nad teniserom koji je u tom trenutku bio reket broj jedan na svetu upisao protiv Rodžera Federera, između ostalog i u finalu US opena 2009. godine, kada je osvojio svoj jedini gren slem trofej. Naredne četiri su usledile protiv Rafe Nadala, kada je Bik sa Majorke preuzeo primat na ATP listi.

Novak bi tako, ukoliko neko ne izgubi u ranijoj fazi, došao u šansu da drugom uzastopnom pobedom nad Alkarazom potpuno obori ovaj rekord.

Treći na ovoj listi je Endi Mari sa 9 pobeda, Federer ih je sakupio osam, a Agasi sedam.

Del Potro je, motivisan osvajanjem Svetskog prvenstva u fudbalu krajem godine od strane argentinske reprezentacije, želeo da se vrati tenisu na US openu nakon što se povukao usled brojnih problema sa povredama, ali ipak nije uspeo u toj nameri.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE