Rudi iskren: Ne možemo do titule na SP

Sve je spremno za početak Mundobasketa, a kao jedan od glavnih favorita za tron izdvaja se reprezentacija Španije.

Reprezentativac ove zemlje Rudi Fernandez govorio je o očekivanjima pred predstojeće Svetsko prvenstvo. Španci brane svetski tron na koji su se popeli 2019. godine, a košarkaš Real Madrida ima jasne ciljeve.

 On ima 38 godina, a na svetski tron popeo se 2006. i 2019. godine.

-Biću veoma iskren i transparentan. Ne želim da me neko pogrešno shvati ali mislim da nećemo osvojiti Svetsko prvenstvo, rekao je Rudi za „AS“ i dodao:

-Radićemo na tome, naravno. Prošlog leta takođe nisam mislio da ćemo osvojiti Evropsko prvenstvo, ali desilo se. Baš kao i 2019. godine. Kockice se poklope, u sportu naiđu šanse. Ako ih iskoristiš, imaš dobre šanse da osvojiš trofej.

Rudi se osvrnuo i na Evropsko prvenstvo koje je Španija osvojila prošlog leta.

-Na Evropskom prvenstvu videli smo da nam niko nije davao šanse i nije nas smatrao favoritima, a igrali smo sve bolje i bolje. Na ovom Svetskom prvenstvu moramo da vidimo koje su nam greške i da ih ispravimo. Govore nam da smo među pet najboljih ekipa. To nije tako loše ako pogledate timove kao što su Francuska, Nemačka, Kanada, Sjedinjene Američke Države i Slovenija.

Fernandez je na Olimpijskim igrama debitovao 2008. godine. Ako se Španija domogne Igara u Parizu, to će biti njegove šeste Olimpijske igre u karijeri, što je rekord.

-To će se desiti ako se budem dobro osećamo. Neću se povući iz nacionalnog tima posle Igara. Ono što moram da uradim je da pomognem timu i ako selektor misli da ja to mogu, biću tu. Biću srećan ako se na mene računa i boriću se da budem u timu. U Real Madridu ću tokom cele sezone raditi da zaslužim to mesto. Ako se to ne dogodi… ja i dalje imam posao. I dođavola… pet Olimpijskih igara nije loše zar ne, rekao je Rudi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE