NOVAK OTVORENO PRED POVRATAK NA US OPEN: Jako sam nervozan

Srpski teniser Novak Đoković vraća se na US open nakon dve godine odsustva, zbog nemogućnosti ulaska u SAD usled pravila o vakcinaciji protiv koronavirusa. Sada je ovo pravilo napokon ukinuto, pa se naš as posle više od dve godine ponovo našao na tlu SAD, gde je odmah osvojio masters u Sinsinatiju u finalu za pamćenje protiv Karlosa Alkaraza.

Novak je poslednjih godina prolazio kroz turbulentan period u Njujorku, jer je pre pomenute dve godine, na jednom turniru doživeo kontroverznu diskvalifikaciju jer je slučajno linijskog sudiju pogodio lopticom – nakon čega je ona imala svoj šou – dok je nakon toga u finalu poražen od Danila Medvedeva, kada je bio pod velikim pritiskom osvajanja i četvrtog gren sema u godini i ulaska u istoriju i na taj način.

PUBLIKA ODUŠEVLJENA: Novak se vratio na US Open, ali i svom starom obeležju (VIDEO)

Na konferenciji pred početak ovogodišnjeg US Opena priznaje da je zbog svega veoma nervozan.

Jako sam nervozan, kao i svi. Ljudi misle da nemam nikakav stres ili napetost, a ustvari naprotiv, imam dosta. Dogovaram se sa njim, upavljam stresom. Svako ima svoj način za upravljanje tim. Imao sam fizičke poteškoće u finalu Sinsinatija, Karlos je igrao sjajno. Napravili smo finale za pamćenje, bilo je uzbudljivo i sigurno je među najteža tri u karijeri. Zato sam i pao na teren nakon meča, osećao sam se kao da sam osvojio Gren slem. Osećao sam se iscrpljeno nekoliko dana nakon toga. Još uvek imam snage i sa 36 godina, iskren je bio Novak.

Priznaje i da je morao da menja plan rada nakon iscrpljujućeg meča protiv Alkaraza u finalu mastersa u Sinsinatiju, koji je označio njegov trijumfalni povratak na tlo SAD.

Imao sam nekoliko dana odmora i nisam igrao tenis, bilo mi je to baš potrebno. Osvojio sam turnir u Sinsinatiju i imao sam meč od četiri sata sa Karlosom. Zakazao sam trening za utorak, pa smo morali da pravimo promene sa planovima. Umesto toga sam igrao golf u Nju Džersiju i uzeo sam odmor kako bih se oporavio, otkrio je Đoković, pa poručio:

Čeka me turnir na kom se igra na tri dobijena seta i nadam se da ću igrati svih sedam mečeva u naredne dve nedelje.

Novak do sada ima tri osvojena trofeja na US openu, a napad na četvrti, ali i povratak na prvo mesto ATP liste, počinje protiv Francuza Aleksandra Milera. Pobeda u prvom kolu biće dovoljna kako bi pretekao Alkaraza na tronu ATP liste, a ostaje da vidimo da li će ga svrgnuti sa trona i na samom turniru. Potencijalni duel moguć je u finalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE