Kakva drama u našoj grupi: Portoriko nakon produžetka bolji od Južnog Sudana

Danas su startovale i utakmice u Grupi B na Mundobasketu u kojoj se nalazi i selekcija Srbije. Naš tim se danas od 14 sati sastaje sa Kinom, a odigrana je utakmica između Južnog Sudana i Portorika.

Pobedu je ostvarila reprezentacija Portorika, rezultatom 101:96 posle produžetka (u regularnom toku 81:81), a Južni Sudan je propustio veliku priliku da ostvari istorijski trijumf za njihov nacionalni tim, prvi na Svetskim prvenstvima.

Južn Sudan je bio sjajan, pogotovo u prvoj četvrtini, a na poluvremenu je bilo  52:42. Međutim, Portoriko je dobro ušao u drugi period igre, na ulasku u poslednja dva minuta prišli su na samo poen zaostatka, bilo je 76:75. Taj njihov nalet je odbio Karlik Džons, svojim poenima za ”plus tri” na minut do kraja. Uspeli su i da povedu ali Južni Sudan se nije predavao i usledila je prava drama. Južni Sudan je izborio produžetke, ali Portoriko je nastavio sa boljom igrom, brzo je stekao ”plus šest” preko Kondita i Tompsona, poveo 87:81, posle čega ekipa Južnog Sudana nije imala snage za preokret, iako je u poslednjim sekundama preko sjajnog Karlika Džonsa prišla na samo tri poena zaostatka.

Na kraju, Tompson najefikasniji u selekciji Portorika sa 21 poenom i 13 skokova, pratili su ga Kondit sa 18, uz 11 skokova, Vouters sa 19 poena i 10 asistencija, kao i Romero sa 16 poena i 12 skokova. Iz ovih brojki se najbolje vidi skakačka dominacija Portorika u ovom meču, a ukupno su upisali čak 50 skokova, naspram 38 selekcije Južnog Sudana.

Kod Južnog Sudana Karlik Džons ubedljivo najefikasniji sa 38 poena, 11 asistencija i 6 skokova, Gebrijel je upisao 15 poena uz sedam uhvaćenih lopti, Kakuol 13, a Omot i Šajok su se zaustavili na po 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIHVATIO SPECIJALNU POZIVNICU: Poznato na kom turniru se Đoković zagreva za RG!

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je rano na turniru u Rimu. Alehandro Tabilo stigao je do polufinala takmičenja, a najbolji...

POVEZANE OBJAVE