Poznato koliko se razlikuju plate u Partizanu i Zvezdi?

Kako je preneo Sport klub, Vebsajt Biznis.rs  uradio je analizu prosečne plate u Srbiji kada je reč o sportiskim klubovima kao i IT kompanijama.

Naime, napravljena je listuža 99 preduzeća sa deset ili više zaposlenih, koja su isplaćivala najviše prosečne zarade u 2022. godini, na osnovu informacija iz predatih godišnjih finansijskih izveštaja.

Prema ovome, najviše su u proseku zarađivali zaposleni u Košarkaškom klubu Partizan, čijih 18 radnika je u proseku primalo 5,2 miliona dinara mesečno.

KK Partizan je prošle godine ostvario EBITDA (dobit pre kamata, poreza i amortizacije) od 1.971.388 evra, a njegovi navijači su se koliko već u aprilu ove godine organizovali u donatorskoj akciji prikupljanja novčane pomoći za otplate poreskih dugovanja šampiona ABA liga lige.

Iz rangiranja posebno treba izdvojiti preduzeća s najvećim brojem zaposlenih jer u njihovom slučaju eventualne velike plate rukovodilaca u kompaniji ne podižu prosek dramatično kao u slučaju kad firma ima mali broj radnika.

U ovom pogledu izdvajaju se IT kompanije Microsoft Srbija i Seven Bridges, te fudbalski klubovi Crvena Zvezda i Partizan, prenosi Sport klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE