SENZACIJA: Zvezda izbegla potpuni debakl, ali ne i poraz na krovu (VIDEO)

U 5. kolu Superlige Srbije viđeno je veliko iznenađenje, pošto je Voždovac na svom stadionu na krovu tržnog centra savladao aktuelnog šampiona i učesnika Lige šampiona Crvenu zvezdu sa 3-2.

Susret na krovu počeo je veoma iznenađujuće. Rano je u 5. minutu dete crveno-belih Borisav Burmaz doneo prednost domaćinima. Iskoristio je grešku Degeneka i matirao glazera ne slavivši pogodak.

Zvezda je prvi pokušaj imala u 15. minutu. Stamenić je šutirao pored stative. Potom je Bogdan Jočić šutirao iz dobre pozicije a Glazer skrenuo loptu u korner.

Naredni napad crveno-belih doneo je šansu Bukarija ali je promašio gol nakon što mu je loptu spustio Olainka šutiravši preko. Upućivala je Zvezda udarce ali nije uspela da savlada Katića.

Od pauze za rashlađenje se ušlo u mirniji period susreta bez uzbuđenja. Zvezda je u 38. minutu propustila najbolju šansu. Nakon ubacivanja Kangve, Olainka je pogodio prečku.

To se Zvezdi obilo o glavu i Voždovac u finišu poluvremena vodi 2:0. Povisio je Mihajlo Nešković u 44. minutu.

Pokušao je trener crveno-belih Barak Bahar da izmenama nešto promeni od starta drugog poluvremena. Na teren su umesto Degeneka i Kangve izašli Rodić i Kanga.

U prvoj fazi drugog dela bilo je posla za golmane obe ekipe, mladog Andriju Katića na jednoj i Glazera na drugoj strani. Međutim, bili su sigurni.

Krenuli su nasrtaji branioca titule potom, ali bez konkretne završnice. U 58. minutu je potencijalno dobru šansu prokockao Vladimir Lučić, pošto se okliznuo.

Usledila je kazna. U 61. minutu su se gostujući navijači našli u neverici, pošto je prednost domaćin uvećao na 3-0. I to posle greške kapitena Aleksandra Dragovića. Mladi Teodorović je iskoristio veliku neopreznost iskusnog štopera, a potom iznenadio Glazera lobom.

Odmah nakon toga šansu u redovima gostiju dobio je i mladi Mijatović, koji je zamenio Stefana Mitrovića, a nešto kasnije je i Uroš Kabić, pojačanje iz Vojvodine, umesto najboljeg strelca Krasoa.

Ubrzo nakon toga se isplatila izmena, ali ona sa početka poluvremena, pošto je Milan Rodić posle kornera koji je izveo Gelor Kanga glavom u 74. minutu postigao prvi gol za svoj tim i smanjio zaostatak na 3-1.

Nije ostalo mnogo vremena kako bi crveno-beli došli makar do izjednačenja. Rodić je bio blizu da postigne i drugi pogodak, pošto je iz daljine oprobao udarac, ali je lopta prostrujala malo iznad prečke.

Svetlo na kraju tunela se ipak videlo u završnici utakmice. Vukašin Đurđević je rukom sprečio pogodak Olajinke, zbog čega je zaradio direktan crveni karton, a Gelor Kanga je sa penala smanjio na 3-2. Uz to je određeno zaustavno vreme od čak osam minuta, u kojima su crveno-beli imali igrača više na terenu. Međutim, sve je bilo uzalud, pa je aktuelni šampion doživeo prvi poraz ove sezone.

VOŽDOVAC: Katić – Đurđević, Damjanović, Zečević (od 82. Lukić), Đuričić – Matić, Mitrović (od 63. Vaštšuk) – Novevski (od 63. Vujanović), Jočić, Nešković (od 82. Stoisavljević) – Burmaz (od 56. Teodorović)

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Mijailović, Degenek (od 46. Rodić), Dragović – Bukari, Kangva (od 46. Kanga), Stamenić (od 84. Šljivić), Kraso (od 74. Kabić), Mitrović (od 63. Mijatović) – Lučić, Olajinka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE