MOGUĆI RIVAL SRBIJE: Dominikanci se kockali, pala Italija!

Košarkaši Dominikanske Republike ostvarili su i drugu pobedu na Mundobasketu. U drugom kolu A grupe bili su bolji od Italije 87:82 . Uspeli su da ne ispuste prednost stečenu u drugoj, a pogotovu trećoj deonici.

U prvoj četvrtini postignuto je malo poena. Italijani su održavali plus. Sa 6 koševa viška su je završili.

Druga četvrtina je bila takođe neizvesna. Italija je sa +1 otišla na odmor nakon 20 minuta. Feliz i Tauns su bili već dvocifreni ca 15 i 10 poena kod Dominikanaca.

Italijane je predvodio Polonara sa 8.

Dominikanci su zaigrali bolje tokom treće četvrtine u kojoj su ubacili 31 poen naspram 17 protivnika. Stigli su i do +12 (57:45) I kroz četvrtu četvrtinu su držali ubedljivu prednost a Italijani potpuno popustili.

Pokušavali su dodatno spustiti razliku a u finišu su na 25 sekundi do kraja prišli na -5 (85:80). Spisu je pogodio bacanja za -3. Kinonjes je postavio kasnije konačan rezulta.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Karl Entoni Tauns i Feliz sa po 24 poena.

Spisu sa 17 i Fontekio sa 13 predvodili su Italiju koja sada ima skor 1:1.

Drugo kolo ove grupe će kompletirati Angola i Filipini a dva najbolja tima će se ukrstiti u drugoj fazi sa dva iz grupe gde je Srbija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE