Najveći Novakov rival na US Openu jasan: On je najveći svih vremena

Srpski teniser Novak Đoković vratio se na US open nakon dve godine prinudne pauze, pošto mu je bio zabranjen ulazak u SAD zbog Kovid pravila.

I pre toga je bilo turbulentno za Srbina u Njujorku. U finalu ga je pre tri godine Rus Danil Medvedev sprečio da osvoji sva četiri gren slema u istoj godini, a tada je bilo vidno pod kolikim je pritiskom bio naš teniser. Tome je prethodila diskvalifikacija u meču osmine finala, kada je Novak lopticom pogodio linijskog sudiju, koja je “iskoristila svojih pet minuta slave” i doprinela takvom ishodu.

Medvedev, koji je poslednji savladao našeg asa na četvrtom gren slemu, govorio je o Srbinu pred start ovogodišnjeg US opena.

Sjajno je što se vratio. Uvek sam pričao da želim da igra na svakom turniru, posebno čak i ako u ovom trenutku izgleda super mlad. Dogodiće se taj momenat, ne znamo kada, 45 godina, 40 godina, on će prestati. To je realnost. Mislim da neće imati više od 45 godina, rekao je Danil, pa konstatovao:

Pre nego što prestane da igra, lepo je videti ga na svakom turniru. Od velike trojke, moja igra najbolje odgovara Novakovoj. On je i dalje verovatno najveći igrač svih vremena. Sjajna je stvar što mogu da ga namučim, smatra treći igrač sveta.

On se prisetio i njihovog okršaja u finalu pre tri godine.

Pre tri godine uspeo sam da odigram verovatno najbolji meč u karijeri. Ili bar jedan od najboljih. Daću sve od sebe da to ponovim. Đoković je u drugom delu žreba, tako da ćemo videti kako će se odvijati stvari, osvrnuo se Rus i na ovogodišnji žreb.

Medvedev u prvom kolu igra protiv iskusnog Mađara Atile Balaša, dok se Novak sastaje sa francuskim igračem Aleksandreom Milerom, a pobeda nad njim biće mu dovoljna za povratak na čelo ATP liste.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE