Pulen ima novi klub: Igraće zajedno sa još jednim poznatim imenom regionalne košarke

Američki plejmejker Džejkob Pulen novi je košarkaš italijanskog Napolija, tima koji je prethodnu sezonu u tamošnjem prvenstvu završio na 12. mestu.

Tako se dugogodišnji košarkaš Cedevite i Mornara iz Bara vraća u evropsku košarku, nakon kratkog nastupa u Kuvajtu.

Pulen ima solidno evropsko iskustvo, pošto je nastupao i za Barselonu, Hapoel iz Jerusalima, Sevilju, Virtus iz Bolonje, Brindizi i Himki.

Zanimljivo je da će mu saigrač u Napoliju biti hrvatski reprezentativac Tomislav Zubčić, koji je prethodnu sezonu proveo u ekipi London Lajonsa, koja je nastupala u Evrokupu, a čiji je novi trener Petar Božić.

Njih dvojica su se zamalo mimoišla u Cedeviti, pošto je Pulen pojačao tadašnji zagrebački klub 2015. godine, kada ga je Zubčić napustio. Ipak, sada su im se putevi ukrstili.

Zubčić se afirmisao u Ciboni, a kasnije je nastupao i za Lijetuvos Ritas, Avtodor, Nižnji Novgorod, Trabzon i Bon, pre povratka u ABA ligu, kada je obukao dres Igokee. Potom je igrao za Manresu, Tofaš i Jenisej, pre odlaska u London.

Nakon odlaska iz Cedevite jednu sezonu je proveo u razvojnoj NBA ligi, igrajući za Oklahoma Siti Blu, ali nije uspeo da se domogne ugovora u najjačoj ligi sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE