Amerikanci ravnomerno rasporedili poene i demolirali Grčku uz “stotku”

Košarkaška reprezentacija SAD upisala je drugu pobedu na Svetskom prvenstvu pošto je ubedljivo bila bolja od Grčke sa 109-81.

Amerikanci sada imaju obe pobede, dok tim Dimitrisa Itudisa ostaje na jednoj, pa će se sa Novim Zelandom boriti za prolaz u narednu rundu.

Već u drugom periodu tim Stiva Kera je dostigao +17, a iako su Heleni uspeli da se vrate na jednocifreni minus nakratko, to je bilo sve od njih.

U mladoj američkoj selekciji su pravilno bili raspoređeni poeni, pa se nijedan igrač nije posebno istakao. Najefikasniji bio je Ostin Rivs sa 15 poena, na šta je pridodao i 6 asistencija i 5 skokova. Dvocifreni su bili još Džejlen Brenson i Entoni Edvards sa po 13, odnosno Bobi Portis sa 10 poena.

Najefikasniji igrač utakmice dolazi iz poražene ekipe, pošto je iskusni centar Jorgos Papajanis postigao 17 poena, uz 3 skoka i dve uhvaćene lopte. Dvocifren učinak je imao još samo Nikos Ragvakopulos sa 14 ubačenih poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kreće polufinale ABA lige: Partizan – Budućnost

Košarkaši Partizana večeras počinju polufinalnu seriju ABA lige, gde im je rival Budućnost iz Podgorice. U četvrtfinalnim mečevima, Partizan je...

POVEZANE OBJAVE