KOŠARKAŠI PARTIZANA KRENULI: Obradović najavio nova pojačanja!

Košarkaši Partizana upalili su motore za novu sezonu! Danas su startovale pripreme održavanjem prvog treninga u Areni, dok će se već sutra tim regionalnog šampiona uputiti na Kopaonik, na visinske pripreme.

Svoje impresije izneo je trener crno-belih Željko Obradović, koji je objasnio zašto će pripreme trajati nešto kraće od uobičajene prakse.

S velikim ambicijama ulazimo u pripremni period. Ovo leto je veoma interesantno jer je došlo do nekih promena u igračkom kadru. Okupili smo se danas da odradimo prvi trening, a već sutra idemo na Kopaonik. Napravili smo neki plan i program u nešto kraćem vremenu nego što je to uobičajeno, ali mislim da je razlog taj što će sezona pred nama biti veoma zahtevna i naporna. U prva četiri meseca kada budemo počeli u oktobru, imaćemo 42 utakmice. Ogroman broj utakmica i smatrao sam da je važno da se igrači dobro odmore i da napune baterije u svakom smislu za predstojeći period koji je ispred nas, istakao je trener Partizana.

Okosnica tima je sačuvana, ali su stigli i neki provereni košarkaši, što u domaćim okvirima, što na najvišem nivou – NBA ligi.

Naravno da u ovom trenutku nismo kompletni, ali ono na čemu mora da bude fokus jeste dobar rad, a novim igračima pre svega vreme da se upoznaju sa nama i da bi upoznali način na koji želimo da igramo. To je u ovom trenutku glavni cilj, objasnio je Obradović.

Govorio je i o odsutnim košarkašima, ali i najavio da se mogu očekivati nova pojačanja.

Fali nam pre svega Avramović koji je sa reprezentacijom na svetkom prvenstu i izuzetno smo srećni i zadovoljni što je Aleksa deo reprezentacije. Nedostaje nam mali Drezgić koji se sutra priključuje i i dalje smo na tržištu, ali ne želimo da žurimo. Videćemo šta nam je još potrebno od eventualnih pojačanja. Neke igrače smo već doveli. Ja sam uvek pristalica toga da ako dovodimo nekoga, da dovodimo zato što za to postoji razlog, a ne čisto reda radi da bismo popunili broj. Nadam se da ćemo i u narednim danima uspeti da nešto uradimo u tom smislu, otvoren je bio Obradović.

O Nikoli Mirotiću, koji je u poslednjem momentu odustao od dolaska u Partizan, očekivano nije želeo da govori.

Mnogo više ću da vodim računa o ovim ljudima ovde i o njima ću da pričam. Ne bih se vraćao na neke stvari. Mnogo su mi važniji igrači koji su moji i na njih ću fokusirati svu svoju koncentraciju, jasan je bio Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE