Zabrinjavajući pad Srbije, ali na kraju ubedljiva pobeda protiv Portorika (VIDEO)

U okviru drugog meča na Mundobasketu u Manili košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Portoriko rezultatom 94:77.

Poveo je naš tim kontrom, Dobrić je upisao prve poene, a zatim je mladi Nikola Jović upisao dve trojke. Ipak, i Portoriko je ubrzo uspeo da upiše prve poene, ali sa druge strane naš tim je briljirao. Nove pone, je upisao Milutinov, a zatim i sjajni Nikola Jović.

Međutim, usledila je selekcija promašaja i sa jedne i sa druge strane, a potom je Portoriko upisao dve vezane trojke.

Nakon prve deonice rezultat je bio 27:15 u korist našeg tima. Sjajno su krenuli srpski košarkaši i drugu četvrtinu, Avramović i Gudurić koriste minute, prednost je samo rasla. Usledila je i minijatura Ristića posle promašenih bacanja, zatim je Dobrić postigao nove poene za plus 21. Nikola Jović je ubrzo upisao novu trojku, a zatim trojka i za kapitena Bogdanovića, na poluvremenu je rezultat bio 57:27 u korist našeg tima.

Loše je Srbija ušla u drugo poluvreme, Portoriko je napravio seriju od 13:5, pa je Pešić vaoe svoje igrače na klupu- 40:62.

Bogdanović je zatim upisao trojku, a zatim je Milutinov upisao nove poene, ali u svakom slučaju veliki pad u igri našeg tima, 31 poen su dozvolili rivalu, više nego za celo prvo poluvreme, a na kraju treće deonice rezultat je bio 75:58.

U poslednju deonicu je opet Portoriko ušao bolje, pogađali su trojke i istopili prednost Srbije na samo 13 poena razlike.

Protivnik je ubacio 15. trojku na ovom meču, a usledila je tehnička, Avramović je ubacio tri slobodna bacanja,a zatim je Bogdanović upisao nove poene za naš tim. Iako vidno nervizni, naši košarkaši su uspeli da održe prednost i na kraju meča rezultat je bio 94:77.

Čak četvorica košarkaša Srbije bila su dvocifrena. Bogdanović je postigao 17 poena koliko i Nikola Jović, Avramović je dodao 15, a Milutinov 12 uz čak 15 skokova.

U Portoriku, Pineiro je postigao 14, a Hauard 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE