Novak lagano do narednog kola: Srpski teniser nakon pobede

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković zabeležio je pobedu na startu US Opena.

 On je savladao Aleksandera Milera posle 85 minuta igre sa 6:0, 6:2, 6:3, i ovom pobedom je od 11. septembra opet obezbedio prvo mesto na ATP listi!

Znao sam da će biti kasni termin za mene i kasni start, ali nisam mario za to. Zaista sam želeo da budem ovde. Bila je ceremonija, bilo je duža možda nego što sam ja želeo, ali je moja velika radost što sam izašao na teren. Prva dva sata su bila sjajna, perfektna dva seta, verovatno sam imao odgovor na svaki njegov udarac. Sve u svemu, zadovljan sam kako sam igrao, nadam se da ću održati ovaj nivo koji mi se dopada. Odigrao sam odlično, izašao sam teren sa nestrpljenjem, dve godine je prošlo od tog finala, dve godine nisam igrao na tlu. Za sve ide savršeno, titula u Sinsinatiju… Ovde, prva dva seta savršeno, očekivalo se da će da pokuša neke stvari, ali sam odigrao na visokom nivou. Prvi je meč na GS, nadam se da ću da održim taj nivo, bio sam veoma skocentrisan. Na poslednja dva GS počeci nisu bili najbolji, ovde mi je nekako fokus dodatni da izađem na teren i da nametnem svoju igru i to se ostvarilo večeras, rekao je Đoković i dodao:
– Najglasniji i verovatno najvlažniji centralni teren. Otkad je tu krov, čini mi se da ima manje vetra, da se svi znoje dosta. Ali, jeste najveći teniski teren koji imamo na svetu, toliko je tu istorije i bitaka, svi znaju da je na Artur Ešu veoma zanimljivo, veoma glasno. Veličina, eho, konstrukcija, sve zajedno, Njujork voli tenis, ostaju dosta kasno, obožavam to! Sjajno je, svaki Grend slem ima svoje čari, ovde je sve oko zabave.

Njega u narednoj rundi čeka Španac Bernape Zapata Miraljes koji je pobedio Amerikanca Itana Kvina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Alkaraz odustao od turnira u Rimu!

Španski teniser Karlos Alkaras neće igrati na Mastersu u Rimu zbog povrede. Njega je mučila desna podlaktica, ali je...

POVEZANE OBJAVE